Äta

Det är ingen slump att allt fler söker sig till Höga Kusten. För närheten till havet och den underbara skärgården. För naturen och stillheten. För kulturen och människorna. För aktiviteterna och äventyret.

I Höga Kusten finns en viktig, bred och i allra högsta grad god matkultur. Många tänker nog på surströmming när mat och Höga Kusten sätts samman. Här bottnar mycket riktigt en stor del i den surströmmingskultur som finns och det var också här, på Ulvön, som Surströmmingsakademin instiftades 1999 med syftet att bibehålla surströmmingskulturen och främja dess utveckling.


Men maten i Höga Kusten är så mycket mer än så. Hos Västernorrlandsgården kan du få mer information om våra inhemska råvaror och matprodukter som produceras i Höga Kusten och dess närområden. Här på denna sida kan du däremot ta del av alla de fantastiska restauranger och caféer som kan servera dig Höga Kustens alla läckerheter vid ditt besök.

Restaurang- och caféutbudet i Höga Kusten

Här nedan kan du ta del av samtliga restauranger och caféer i Höga Kusten. Vi har dessutom underlättat en del för dig som snabbt vill hitta en populär restaurang nära dig eller dit du ska. De rekommenderade restaurangerna är alltså bara några av alla fantastiska möjligheter att äta gott i Höga Kusten.
  • Restauranger i Höga Kusten
    Rekommenderade Restauranger
  • Brunch & Buffé i Höga Kusten
    Alla Restauranger
  • Kaféer i Höga Kusten
    Caféer

Nyttiga länkar för dig som vill veta mer om maten i Höga Kusten

Under tre dagar gästade Tareq Taylor och hans TV-team Höga Kusten för att spela in ett matlagningsprogram som visas i över 116 länder. Nu har du möjligheten att göra samma resa som han!

På Västernorrlandsgården kan du läsa mer och ta del av de lokala råvarorna och produkterna som skapas i Höga Kusten och dess närområde. Här kan du även handla den lokala maten direkt på webben.

Vill man uppleva surströmmingen och surströmmingskulturen med sin historia så måste man bara besöka Ulvön. Här kan du läsa mer om surströmmingen!

Tareq Taylor i Höga Kusten

Gillar du Höga Kusten? Titta in på vår facebooksida och lämna ett avtryck!
Prenumerera på nyhetsbrev