Beställ skärgårdsguiden         Skärgårdstrafik      
Höga Kustens skärgård startsida

Att göra i skärgården

I Höga Kustens skärgård behöver du verkligen inte vara sysslolös. Ni kan bland annat uppleva öarna, stränderna och naturreservaten med kajak eller båt. Klättra i de höga kustnära bergen. Ta hjälp av en guide för att uppleva Skuleskogens Nationalpark. Eller bara njuta av Spa eller en skön skärgårdstur.
Vill man inte vara fullt så aktiv under sitt besök så har Höga Kusten också ett rikt kulturliv med många trevliga och unika sevärdheter som man kan uppleva i sitt eget tempo. Gör ett besök hos någon av våra fantastiska konstnärer och dess gallerier eller känn historiens närvaro i något av våra museum och kulturmiljöer. Allt från Landsarkivet i Härnösand till Surströmmingsmuseet på Skagsudde.
I Höga Kusten är naturen och friluftslivet en central del. Alla naturreservat, nationalparken, det fantastiska fisket, öarna, bergen, alla vandringsleder och naturligtvis världsarvet i sig, gör Höga Kusten till en unik och minnesvärd plats för besökaren.
I Höga Kusten finns en viktig, bred och i allra högsta grad god matkultur. Många tänker nog på surströmming när mat och Höga Kusten sätts samman. Här bottnar mycket riktigt en stor del i den surströmmingskultur som finns och det var också här, på Ulvön, som Surströmmingsakademin instiftades 1999 med syftet att bibehålla surströmmingskulturen och främja dess utveckling.  Men maten i Höga Kusten är så mycket mer än så. Hos Västernorrlandsgården kan du få mer information om våra inhemska råvaror och matprodukter som produceras i Höga Kusten och dess närområden. Här på denna sida kan du däremot ta del av alla de fantastiska restauranger och caféer som kan servera dig Höga Kustens alla läckerheter vid ditt besök.
Klicka här för att komma till en kartbild över restauranger och caféer.
Höga Kusten har massor att erbjuda alla som letar nya konferensmöjligheter eller mötesplatser. Här finner ni unika anläggningar, som alla ligger i skärgårdsområdet, med norrländsk gästfrihet och personlighet i en annorlunda miljö.