Fotbollsfest i Härnösand

Område: Härnösand
Högslätten Härnösand (visa karta)
Arena/Plats: Högslätten
Kategori: Sport
Datum: Söndag 14 jul 2019

Folket i Ångermanland får i sommar chansen att se den tidigare Champions League-vinnaren Michael Essien på Högslätten.

14 juli blir ett datum att skriva upp i kalendern för Ångermanlands alla fotbollsfans. Då kommer nämligen flera tidigare världsstjärnor till Högslätten i Härnösand för att ta del i målvakten William Amamoos sista match i karriären. Amamoo som hösten 2012 spelade i Degerfors IF.

– Det är några väldigt stora namn inom världsfotbollen som kommer. Det kommer bli en av de största matcherna här någonsin, försäkrar den tidigare Härnösands FF-målvakten om.

Bland stjärnorna som Amamoo har lockat till Härnösand i sommar finns Essam El-Hadary, som i somras blev den äldste VM-spelaren genom tiderna när han vaktade Egyptens mål i Ryssland, Juventus förre lagkapten Alessandro Birindelli med två CL-finaler på sitt cv och den tidigare Champions- och Premier League-vinnaren Michael Essien med meriter från Chelsea, Real Madrid, Lyon, Milan och Ghanas landslag.

– Han är en av de största spelarna som Afrika och världen har sett. Det går inte att prata om de stora mittfältarna i engelska ligan utan att nämna Michael.

De gamla vännerna William Amamoo och Michael Essien återförenas i Härnösand i juli. Bild: Jens Näsman & AP Photo

Essien och Amamoo är barndomskamrater, spelade i samma klubblag i Ghana och har även spelat i landslaget tillsammans. De övriga som kommer till Härnösand har målvakten lärt känna via sin långa proffskarriär som sträckt sig mellan Sverige, Egypten, Israel, Malta, Ungern och Rumänien.

Från tiden i Rumänien får han med sig Marius Niculae och Florentin Petre, som tillsammans har nästan 100 landskamper. Petre ska också försöka få med en av Rumäniens största genom tiderna, forwarden Adrian Mutu, som haft en lång framgångsrik karriär i Serie A.

– Det kommer bli grymt. Det var många städer som ville arrangera matchen, men jag är en Härnösandsbo och jag kan inte ta det ifrån invånarna där. Det här är mitt sätt att tacka Ångermanland för allt.

Birindelli längst till vänster tillsammans med Alessandro Del Piero och David Trezeguet i Juventus. I den högra bilden 45-årige Essam El-Hadary från VM 2018. Bild: AP Photo

Den internationella elvan kommer att ställas mot ett lag med svenska spelare. Klara till det laget finns till exempel förre ÖSK- och Degerfors-stjärnan Ferhad Ayaz, som är fostrade i Karlslund, och Marcus Bergholtz från Gais.

Alla pengarna från matchen går till välgörenhetsorganisationer som exempelvis hjälper till i Ghana, Egypten och Rumänien och biljetterna släpps 1 mars.

– Det kommer bjudas på väldigt fin fotboll och vi väntar oss 5000 åskådare. Jag är väldigt glad att mina kompisar vill vara med mig i min absolut sista match, avslutar Amamoo.

Köp biljetter redan nu på Coop och ICA i Härnösand eller williamamamoo.se.

Datum/Tidpunkt

Datum Tidpunkt Arena/Plats
14 Jul
Söndag 14 jul 2019 16:00 - 18:00 Högslätten

Kontaktinformation

Telefon
+46 (0)70-5560904
E-post
[email protected]
Webbsida
http://WilliamAmamoo.se

Länkar

Bokningslänk
http://WilliamAmamoo.se

I närheten av


Höga Kusten Turistservice


Boka med oss

  • • Höga Kustens Officiella besöksguide
  • • Inga bokningsavgifter
  • • Lokalkännedom
  • • Resegaranti vid paketbokning
  • • Säker betalning online