Friluftsmåleri i Höga Kusten 4 dagar

Arena/Plats:
Kategori: Kultur & utställningar
Datum: Torsdag 17 jun 2021
per person

Från 3500 SEK

Plein Air målerikurs med Linnéa Therese Dimitriou. Vi gör utflykter till storslagna miljöer i världsarvet Höga Kusten, med utgångspunkt Mariebergs Kulturreservat.

Vill du träna på att se, teckna och måla? Utveckla dina förmågor och samtidigt utforska ikoniska landskap och vyer i Höga Kusten? Då kan den här kursen vara något för dig!

Vi har vår bas i byn Sörviken, där Ångermanälven mynnar ut i hav och därifrån utforskar vi platser kring kusten. Vi tränar på att se och få ner våra intryck i flera olika tekniker. Enkelt boende erbjuds på vandrarhemmet Mariebergs Kulturreservat, i gamla sågverksbostäder. Konstmaterial ingår i kursavgiften.

Dagarna börjar med en kort inspiration/instruktion då vi tittar på historiskt måleri från höga kusten och hämtar ut material. Vi arbetar ute eller ‘plein air’ på förmiddagarna och spenderar eftermiddagarna antingen inne eller ute beroende på väder. Handledningen slutar kl.15 varje dag, sen kan man fortsätta på egen hand, slappa eller utforska omgivningarna. Vi befinner oss på en vacker plats och kvällstid finns möjlighet att- till exempel- hyra kanot, besöka destilleriet och restaurangen High Coast Whisky eller vandra i närheten. Kursen är från torsdag morgon kl.9 till söndag lunchtid, med incheckning onsdag kväll för de som väljer boende på vandrarhemmet. Det finns också möjlighet att tälta i anslutning till vandrarhemmet, med tillgång till dusch och bastu mot en mindre avgift.

Jag som leder kursen heter Linnéa Therese Dimitriou, är erfaren pedagog och bildkonstnär. Jag är utbildad i ‘akademiskt måleri’ med Master från Glasgow School of Art, har arbetat bland annat som konstnärlig ledare vid Sliperiet i Umeå och som frilansande formgivare och art director. Jag har erfarenhet av att leda konst- bild- och designkurser och har undervisat vid bland annat Ravensbourne London, Umeå konstskola och Umeå Institute of Design. Inga förkunskaper krävs- vi ger oss på gemensamma utmaningar men jag anpassar handledning till dina intressen och behov.

Kursen är planerad för att kunna hållas på ett coronasäkert sätt, men med hopp om att läget lugnat ner sig till sommaren.

Paket med boende à 4600 kr inkluderar:

- Inspiration och individuell handledning i ditt skapande

- Konstnärsmaterial (papper, pannå, färg, krita m.m.)

- Kaffe/te och kex under utflykterna

- 4 nätters enkelt boende i delad lägenhet på Mariebergs kulturreservat med tillgång till kök i lägenheterna samt dusch och vedeldad bastu i gårdshuset

- Enklare frukost x 4

Kursavgift utan boende à 3500 kr inkluderar:

- Inspiration och handledning i ditt skapande

- Konstnärsmaterial (papper, pannå, färg, krita m.m.)

- Kaffe/te och kex under utflykterna

Du behöver:

- Viktigast: nyfikenhet och öppenhet för att jobba på nya sätt!

- Kläder efter väder och bra skor

- Penslar. Du får en lista med rekommenderade sorter innan kursstart

- Anteckningsblock

- Blyertspenna och sudd

Vid avslutad kurs hoppas jag att du

- Blivit inspirerad och testat nya tekniker som du kan bära med dig i fortsatt skapande

- Träffat spännande människor och upplevt vackra miljöer som ger energi

OBS

Vi kommer att ta oss runt med bil. Meddela om du/ditt sällskap inte har fordon så löser vi transport.

Vi kommer följa några enklare vandringsleder. Om du har en funktionsnedsättning som kan försvåra ditt deltagande, vänligen meddela detta i anmälan så att vi kan anpassa och möjliggöra för bästa upplevelse.

Ser fram emot ditt deltagande!

ANMÄLAN: https://www.eventbrite.se/e/friluftsmaleri-i-hoga-kusten-biljetter-143424349089

Datum/Tidpunkt

Datum Tidpunkt Arena/Plats
17 Jun
Torsdag 17 jun 2021 09:00 - 13:00  

Kontaktinformation

Länkar


Höga Kusten Turistservice


Boka med oss

  • • Höga Kustens Officiella besöksguide
  • • Inga bokningsavgifter
  • • Lokalkännedom
  • • Resegaranti vid paketbokning
  • • Säker betalning online
Build: 2021-05-07 11:17:37, Host: online3core18, DB: o3.cbguide-6225.cbischannel-426.v1 online3data04.db.citybreak.com:8080, Controller: Event, Action: showdetails

Hej! Har du frågor?

Turistservice

Hej, har du någon fråga om Höga Kusten? Vi hjälper dig gärna!

Öppettider

Måndag - fredag

09:00-15:00