Friluftsmåleri i Höga Kusten

Område: Kramfors
Mariebergs Vandrarhem Bjärtrå (Visa karta)
Kategori: Kultur & utställningar
Datum: Torsdag 17 jun 2021 - söndag 20 jun 2021
per person

Från 3500 SEK

Vill du träna på att se, teckna och måla? Utveckla dina förmågor och samtidigt utforska ikoniska landskap och vyer i Höga Kusten? Då kan den här kursen vara något för dig!

Inga förkunskaper krävs- vi ger oss på gemensamma utmaningar med individuell handledning efter dina intressen och behov. Det innebär att kursen är öppen för dig oavsett tidigare erfarenhet. Alla ska få ut något av kursen!

Vi har vår bas i byn Sörviken, där Ångermanälven mynnar ut i hav. Därifrån utforskar vi platser kring kusten. Vi tränar på att se och få ner våra intryck i flera olika tekniker. Enkelt boende erbjuds på vandrarhemmet Mariebergs Kulturreservat, i gamla sågverksbostäder.

Dagarna börjar med en kort inspiration/instruktion då vi tittar på historiskt måleri från höga kusten och hämtar ut material. Vi arbetar ute ‘plein air’ på förmiddagarna och spenderar eftermiddagarna antingen inne eller ute beroende på väder. Handledningen slutar kl.15 varje dag, sen kan man fortsätta på egen hand, slappa eller utforska omgivningarna. (Någon av kvällarna blir det midnattsmåleri för den som vill, om väder tillåter.) Vi befinner oss på en vacker plats och kvällstid finns möjlighet att- till exempel- hyra kanot, besöka destilleriet och restaurangen High Coast Whisky eller vandra i närheten.

Kursen är från torsdag morgon kl.9 till söndag lunchtid, med incheckning onsdag kväll för de som väljer boende på vandrarhemmet. Det finns också möjlighet att tälta i anslutning till vandrarhemmet, med tillgång till dusch och bastu mot en mindre avgift. Aktiviteterna är planerade för att kunna hållas på ett coronasäkert sätt, men förstås med hopp om att läget lugnat ner sig till sommaren. Vi tar oss runt med bil, om du/ditt sällskap kommer utan fordon ser vi hur det kan lösas på bästa sätt.

Jag som leder kursen heter Linnéa Therese Dimitriou, är erfaren pedagog och bildkonstnär. Jag är utbildad i ‘akademiskt måleri’ med Master från Glasgow School of Art, har arbetat bland annat som konstnärlig ledare vid Sliperiet i Umeå och som frilansande formgivare och art director. Jag har erfarenhet av att leda konst- bild- och designkurser och har undervisat vid bland annat Ravensbourne London, Umeå konstskola och Umeå Institute of Design. Mitt fokus är att varje deltagare ska utvecklas utifrån sina intressen och förkunskaper och hitta nya tekniker som passar just dem.

Datum: 17-20 Juni, incheckning på vandrarhemmet 16/6

Kursavgift inkl. konstmaterial 3500 kr
Kursavgift inkl. konstmaterial och boende på vandrarhemmet (16-20/6) 4500 kr

Mer info och bokning: www.malerikurser.eventbrite.se
Går också bra att mejla [email protected] med frågor eller för ett kursblad.

Datum/Tidpunkt

Datum Tidpunkt Arena/Plats
17 Jun
Torsdag 17 jun 2021 Mariebergs sågverkssamhälle
18 Jun
Fredag 18 jun 2021 Mariebergs sågverkssamhälle
19 Jun
Lördag 19 jun 2021 Mariebergs sågverkssamhälle
20 Jun
Söndag 20 jun 2021 Mariebergs sågverkssamhälle

Kontaktinformation

Telefon
+46 73-644 98 17

I närheten av


Höga Kusten Turistservice


Boka med oss

  • • Höga Kustens Officiella besöksguide
  • • Inga bokningsavgifter
  • • Lokalkännedom
  • • Resegaranti vid paketbokning
  • • Säker betalning online
Build: 2021-05-07 11:17:37, Host: online3core17, DB: o3.cbguide-6225.cbischannel-426.v1 online3data04.db.citybreak.com:8080, Controller: Event, Action: showdetails

Hej! Har du frågor?

Turistservice

Hej, har du någon fråga om Höga Kusten? Vi hjälper dig gärna!

Öppettider

Måndag - fredag

09:00-15:00