Naturattraktion i Höga Kusten - 19 träffar

Granvågsniporna

Område: Sollefteå  Karta

Naturattraktion De tre kullarna Borgen, Svalnipan och Rödskäggsnipan står som vaktposter vid Faxälvens inflöde i Ångermanälven.

Herrgårdsparken

Område: Örnsköldsvik  Karta

Naturattraktion Herrgårdsparken har fått sitt namn från den vackra herrgården som byggdes under sågindustrins intåg på 1860-talet vid Kärleksudden i Köpmanholmen År 1902 flyttade familjen Hedbe...

Höga Kusten-liften

Område: Kramfors  Karta

Naturattraktion, Familjevänligt Ta linbanan upp till toppen av det mäktiga Skuleberget och njut av den dramatiska utsikten över Världsarvet Höga Kusten!

Högbonden

Område: Kramfors  Karta

Naturattraktion En klassisk fyrplats sedan 1909, numera ett naturreservat med vandrarhem vid fyrområdet. Här finns klapperfält och grottor samt en storslagen utsikt över kusten och havet.

Hörnsjöns naturreservat

Område: Örnsköldsvik  Karta

Naturattraktion Hörnsjön ligger inbäddad i skogen bakom Örnsköldsviks södra stadsberg, Varvsberget. Från toppen av Varvsberget har du en vacker utsikt över Örnsköldsvik och omgivande bygd. Geno...

Icktjärnsberget

Område: Ådalen  Karta

Naturattraktion, Vandringsleder Cirka fyra kilometer väster om Kramfors tätort ligger Icktjärnsbergets naturreservat med ett stort område gammal gran- och tallskog som klarat sig från modernt skogsbruk.

Mjältön

Område: Kramfors  Karta

Naturattraktion, Utsiktsplatser Mjältön reser sig 236 meter över havet och är landets högsta ö.

Norrfällsviken

Område: Kramfors  Karta

Klassiska besöksmål, Naturattraktion Det över 350 år gamla fiskeläget i Norrfällsviken ligger i anslutning till naturreservatet. Här är naturen karg och präglas av berg och stora klapperstensfält.

Norrfällsvikens naturreservat

Område: Kramfors  Karta

Naturattraktion Stora klapperfält med strandvallar och rös från bronsåldern. Här pågår klapperbildning hela tiden. Kulturspår finns det rikligt av och området är lättillgängligt med flera typer...

Rotsidan

Område: Kramfors  Karta

Naturattraktion Rotsidan är en 4 km lång kuststräcka med vackert slipade och plana diabashällar, inramade av vindpinade kusttallar och dvärgvuxna granar.

Skallbergsgrottorna

Område: Örnsköldsvik  Karta

Naturattraktion På Skallberget finns ett unikt grottsystem på hela 230 meter. Här finns även vandringsmöjligheter och toppen bjuder på en fin utsikt.

Skuleskogens Nationalpark

Område: Örnsköldsvik  Karta

Vandringsleder, Naturattraktion Tre mil vandringsled genom urskog och den mäktiga slåttdalsskrevan. Vandra nära kustlinje, till kalottberg och hällmarker och upplev Världsarvet.

Smitingen-Härnöklubb

Område: Härnösand  Karta

Vandringsleder, Naturattraktion Smitingen-Härnöklubb är ett naturreservat med fem stora tunnelgrottor, raukar, flyttblock, klapperstensfält och en sandstrand med klippor. I reservatet ingår havsbadet, Klubbsjö...

Storön

Område: Kramfors  Karta

Naturattraktion Storön ligger längst söderut i världsarvet. Berggrunden består av diabas och sandsten. Diabasen har lagt sig som ett skyddande lager för den annars lätteroderade sandstenen. Geo...

Trysunda

Område: Örnsköldsvik  Karta

Naturattraktion En av de vackraste öarna längs Sveriges kust med ett unikt fiskeläge. Namnet Trysunda berättar om att det fanns tre sund här.

Villa Fraxinus

Område: Kramfors  Karta

Naturattraktion Villa Fraxinus är en visningsträdgård där arkitekturen formar landskapet som i sin tur format arkitekturen.

Vårsta Trädgård

Område: Härnösand  Karta

Naturattraktion Vårsta Trädgård är vackert belägen i ett grönområde vid Södra Sundet i Härnösand alldeles vid havet.

Västanåfallet natur- och kulturcentrum

Område: Härnösand  Karta

Historiska miljöer, Museer, Naturattraktion Hos Västanåfallet natur- och kulturcentrum får du lära dig om områdets natur och kulturhistoria.

Västanåfallets naturreservat

Område: Härnösand  Karta

Naturattraktion Reservatets centrala del utgörs av det sammanlagt 90 m höga vattenfallet, Sveriges näst högsta. Det är Eksjöåns vatten som här kastar sig utför bergets klippor i vita kaskader. ...

Höga Kusten Turistservice

Boka med oss

  • • Höga Kustens Officiella besöksguide
  • • Inga bokningsavgifter
  • • Lokalkännedom
  • • Resegaranti vid paketbokning
  • • Säker betalning online