Resele Adventures

Adress: tängsta 204, 880 31 Resele Visa karta

Adress: tängsta 204, 880 31 Resele

Vill du uppleva vackra Resele från ett annat perspektiv? Besök då Resele Adventures!

 

Hos Resele Adventures kan du bland annat hyra kanot för att färdas längst vackra Ångermanälven, hyra tandemcykel för att cykla längs niporna, fånga fiskar under en fiskebåtstur och uppleva bäversafari på nära håll!

Kanotuthyrning i Resele
Paddla på Ångermanälven är kanske bästa sättet att upptäcka Resele. Den slingrande Ångermanälven, de böljande niporna och den vackra socknen. Här finns gott om bävrar och ett rikt fågelliv. Vid någon av de fina rastplatser som finns längs med älven kan du fika, grilla eller bara stanna och koppla av. Du kan paddla nedströms älven hela vägen från Tängsta till Myregården (3 km), rastplats Prästinget (5 km), rastplats Österrå (9 km), rastplats Översel (12 km) eller ner till Forsmobron (16 km) Du kan även paddla uppströms till Moforsenbron (2,5 km). Vi hjälper gärna till att tipsa om de bästa platserna för att simma, fiska eller grilla på din kanotutflykt!
Resele Adventures hyr ut 8 kanoter. Våra kanoter är kanadensare: jättestabila och bekväma för hela familjen. I hyran av kanot ingår paddlar och flytvästar. Vi har även fiskespön som du får ta med. Kanoterna hämtas i Tängsta.
En heldag för en kanot kostar 400 SEK, och en halvdag (4 timmar) kostar 300 SEK. Om du inte vill paddla tillbaka kan vi även hämta dig efter din kanottur till rimlig kostnad. Om du bokar i förväg är du säkert att kanoter finns kvar. Hör av dig om du har några frågor eller funderingar!!

Tandemcykeluthyrning i Resele
Att cykla på en tandemcykel är ett jätteroligt och bekvämt sätt att upptäcka Resele. Fördelen är att man alltid cyklar tillsammans, även om en är i ”bättre form” än den andra! En tandemcykel kräver dessutom mindre uthållighet än en normal cykel – jättebra om man vill cykla upp längs niporna.
Där finns tillräckligt med upplevelser i Resele socken för en heldagsutflykt. Vi tipsar gärna om flera olika vackra rastplatser längs Ångermanälven i Resele där du kan stanna och rasta under din dagsutflykt med tandemcykel, till exemplet vid Österrå, Sörtannflo och Strand. Bra fiskeställen finns också längs älven! På Reseles ikoniska broar finns bra mögligheter att ta fina bilder. Sortegården säljar fint hantverk och glöm inte Myregårdens sommarcafé och restaurang: bästa stället för fika och mat i hela bygden!
Resele Adventures har flera 3-växlade tandemcyklar för uthyrning. Hyra är 250 SEK för en heldag. Du kan även ta med en fin fikakorg från oss, om du bokar den i förväg. Vi hjälpar dig gärna med kartor och tips för att hitta de vackraste och roligaste platserna i vår socken.

Bäversafari på Ångermanälven i Resele
Att få se en bäver på nära håll är en fantastisk upplevelse. Ångermanälven är en perfekt plats för att titta på detta underbara djur! På en 3 timmar båtstur letar vi efter bäver i älven. Vi sätter oss på en strategisk plats med utsikt över mat- och boplats, men på ett sådant avstånd att vi inte stör bävrarna. Du lär dig mer om bäver av skeppare Jan. Till exemplet: visste du att en bäverhydda kan vara lika hög som en människa? Och att den kan fälla grova aspar med tänderna? Har du någonsin inspekterat ingenjörskonsten hos en bäverdamm? Du åker med en små gruppe av max. 4 personer, så där finns mycket tid om att fråga allt du vill veta.
Bäversafari med båt (max 4 personer) kostar 495 SEK pp för vuxna. För barn (12-16) betalar du bara 195 SEK. Fika och flyttväster ingår!

Fiskebåtstur på Ångermanälven
Ångermanälven är perfekt för en avkopplande fiskebåtstur. Tidigt på morgonen och på kvällen har du god chans att fånga några fiskar. Samtidigt kan du titta på bäver och njuta av vackra vyer på älven! I Ångermanälven finns god om abborre och gädda. Skeppare Jan vet var det nappar! En fiskebåtstur med guide är jätteroligt både för erfarna fiskare och nybörjare.
Fiskebåtsturen börjar tidigt på morgonen eller på kvällen. Det är du som bestämmer, allt är mögligt. Två personer i båten. Du kan ta med eget fiskespön eller låna en. Flytvästar och fika ingår! Pris är 595 SEK pp. Hör av dig om du har några frågor eller funderingar!

Resele Camping och stugby
Inlandsisen har skapat ett unikt niplandskap i Resele, bredvid den slingrande Ångermanälven. Här finns mycket vildliv att upptäcka: bävrar, älg, rävar och – med lite tur- även björn.
Resele Camping är mycket fint belägen på södra sidan av Ångermanälven i Tängsta byn. Campingen är liten och familjenvänligt. Där finns stugor för uthyrning och plats för husbilar, husvagnar och tält, med eller utan el. I servicehus finns köksutrustning (inkl. kylskåp), matsal/möteslokal, toaletter och dusch. Internet och tv finns i möteslokalen. I anslutning till camping finns tennisbana, boulbanor och sporthall.
Stugbyn består av 6 stycken stugor med plats för 4 personer. Alla har fin utsykt på Ångermanälven. Två av stugorna är handikappanpassade. Stugorna har 4 bäddar med madrasser och kuddar, bord, fyra stolar och garderob. Stugorna är varmbonade för åretruntboende.

På sommaren finns här mycket att göra och uppleva. Finaste mat i området finns i Myregårdens sommarcafé och restaurang, vackert beläget vid älven. Kanot- och tandemcykeluthyrning finns på 100 meter avstånd vid Resele Adventures. Där kan man också boka en bäversafari eller fiskebåtstur! Flera Reselebor har loppisar, och Sortegården säljer jättefint hantverk. Fiskevatten är bra och på Höven friluftsbad kan man simma. På Lanthandeln i Myre finns en brett utbud av närproducerad mat. Rastplatser i området har nyligen rustats upp med nya grillplatser. Man får fiska i älven utan fiskekort. Under vintersäsongen finns åkvänligt elljusspår med värmestuga. Där finns fina skoterleder, med många mögligheter att isfiska. På andra sidan av älven finns en skridskobana med belysning. I närheten kan man även boka en hundslädtur!

Priser
230 husbil/husvagn med el, 200 husbil/husvagn utan el, tält 150. Inklusiv dusch, toalett, tilgång till kulskap, kök och sammlingsrummet och internet. För campingen behöver man inte boka i förväg.

Stugorna kostar 350 SEK för natten. Boka ka man göra via bokningssystemet, eller ringa/ maila Ingbritt Hedin (070-3232717/ [email protected]). Om du bokar en stuga: kuddar och täcken finns men eget sänglinne medtages. Det finns sänglinne, kuddvar och påslakan för uthyrning för 80kr.

Visa mer

Om denna aktivitet

Telefon
+46 070-241 73 82
Build: 2021-05-07 11:17:37, Host: online3core17, DB: o3.cbguide-6225.cbischannel-426.v1 online3data04.db.citybreak.com:8080, Controller: Todo, Action: showdetails

Hej! Har du frågor?

Turistservice

Hej, har du någon fråga om Höga Kusten? Vi hjälper dig gärna!

Öppettider

Måndag - fredag

09:00-15:00