Långvandring till Häggdånger med smaker från närområdet

Adress: Brunnshusgatan 2, 871 31 Härnösand Datum: Fredag 31 jul 2020 Visa karta

Adress: Brunnshusgatan 2, 871 31 Härnösand

Vandring ut till Häggdånger längs Härnösands kustband med lokala smakupplevelser.När1 juli & 31 juli


Längd20 km / 6 timmar


Det här ingår

  • Vandring med guide

  • Lunch lagad med närproducerade råvaror

  • Smakupplevelse från Häggby Gård vid Knivsjömalen
GuideKarin Carnby, Kustvandrarna


PrisVuxen 990 kr, barn 445 krLångvandring från Härnösand - Sparrudden - Svartvik - Knivsjömalen - By/Häggdånger.

Vandrar man en hel dag kommer man ganska långt och man hinner se väldigt mycket. Ännu mer ser man med en guide , som full av kunskap gör vandringen både till en resa i naturen, men lika mycket till en resa genom historien. För naturen är ju i ständig förändring och har spår ända från istiden och fram till nu.

Program
Vandringen tar sin början centralt, vid simhallen där guiden tar emot er. Sedan är det bara att sätta igång. Längs med södra sundets havsvik, med vattnet så nära att det nästan tar emot vänsterfoten, går första biten i tätorten innan det är dags att gå ut i naturen och vidare mot Sparrudden, där första pausen sker. Här kan man slå sig ner på en stubbe och vila benen en liten stund och insupa den friska luften och “lyssna” på tystnaden, men sedan är det dags att dra vidare. Sparrudden är känt för sitt rika fågelliv, samt Gådeån som rinner ut i havet. Vi vandrar på gångvägar, vägar och stigar tills vi slutligen kommer till underbara Svartvik där vi äter lunch. Möjligheter till svalkande dopp finns i havet vid Svartvik med sin sandstrand.

Efter lunch beger vi oss mot Knivsjömalen, en riktig havspärla där vattnet har fritt spelrum in mot land. Här får vi smaka på några av delikatesserna från mejeri- och gårdsbutiken “Häggby gård” medan vi vilar benen en stund.

Efter den välbehövliga pausen tar vi oss den sista biten mot den gamla fiskebyn Häggdånger, där Ångermanlands sydligaste punkt ligger. När vi kommer fram till By är det dags att hoppa på bussen som tar oss runt genom Häggdångers socken påväg tillbaka till Härnösand centrum, där vandringen avslutas.

Svårighetsgrad & övrigt
Svårighetsgrad: Lätt terräng, men god kondition behövs.
Övrigt: Bra skor och kläder efter väder. Egen ryggsäck med sittunderlag, eventuellt regnkläder, extra strumpor och vatten att dricka längs med vandringen. Badkläder och handduk för den som vill bada. Guiden har ryggsäckar, regnponchos och sittunderlag att låna
ut för den som behöver, säg till vid bokning. Utedass finns på två platser efter vägen. Specialkost och annat anmäls vid bokning.

Visa mer

Boka nu - välj startdatum och produkt

Startdatum:
Aktivitet Totalt pris

Om denna aktivitet

  • Telefon
    46 738357869
Build: 2020-08-10 14:03:42, Host: online3core18, DB: o3.cbguide-6225.cbischannel-426.v1 online3data04.db.citybreak.com:8080, Controller: Activity, Action: showdetails

Hej! Har du frågor?

Turistservice

Hej, har du någon fråga om Höga Kusten? Vi hjälper dig gärna!

Öppettider

Alla dagar

09:00-17:00