Murbergets Friluftsmuseum

Adress: Murbergets Friluftsmuseum, 87121 Härnösand Visa karta

Adress: Murbergets Friluftsmuseum, 87121 Härnösand

Museet är ett av de största i Sverige med byggnader och miljöer som speglar bebyggelse, social historia, utbildningsväsende, kyrkans och socknens betydelse, vägväsendet, järnbruken, samisk kultur, efterkrigstiden och fäbodkultur.

 

Friluftsmuseet är ett koncentrat av norrländsk historia. Här kan du hitta sammanhang och lättare förstå historien och samspelet mellan människa och miljö. Om du besöker museets basutställningar kan den historiska kontexten klarna ännu litet mer. Theodor Hellman grundade friluftsmuseet och den första byggnaden flyttades hit 1913. Han var en kunnig pedagog med en vision om att skapa ett Norrlands Skansen. Att kunna se byggnader och föremål skulle underlätta för barn och att se och lära sig om svunna tider och levnadssätt.

Under sommaren anordnas normalt flera olika tillställningar och miljöerna på friluftsmuseet håller öppet. Men på grund av rådande pandemi är det oklart hur du som besökare kan uppleva Murbergets Friluftsmuseum i sommar. Besök hemsidan för aktuell information om hur museet håller öppet för dig som besökare i sommar.

Visa mer

Om denna aktivitet

Telefon
+46 611-88600
Öppettider
Området öppet för allmänheten året om men byggnaderna är endast öppna under sommaren. Se hemsida för öppettider.
Prisinformation
Fri entré.
Build: 2021-05-05 20:01:38, Host: online3core19, DB: o3.cbguide-6225.cbischannel-426.v1 online3data04.db.citybreak.com:8080, Controller: Todo, Action: showdetails

Hej! Har du frågor?

Turistservice

Hej, har du någon fråga om Höga Kusten? Vi hjälper dig gärna!

Öppettider

Måndag - fredag

09:00-15:00