Välkommen till Europas största Via Ferrata-anläggning

Adress: Skuleberget, 870 33 Docksta Visa karta

Adress: Skuleberget, 870 33 Docksta

En unik adrenalinkick och ett fantastiskt äventyr i Världsarvet Höga Kusten.

Här har alla, mellan 40kg-140kg, en möjlighet att uppleva bergsklättring under maximal säkerhet. Det krävs inga förkunskaper och du behöver inte ha en fysik utöver det vanliga. Där naturliga steg saknas har stålpinnar och klamrar borrats fast. Flera hundra kraftiga bergsöglor har borrats in i Skulebergets 250 meter höga östbrant och genom bergsöglorna har ca 1300 meter stålvajer dragits, fördelat på 4 leder av olika svårighetsgrader.

Utrustningen du hyr består av hjälm, sele och en Y-slinga med två, för Via Ferrata, godkända karbinhakar. Genom att hålla i stålvajern klättrar du uppför berget. Båda karbinhakarna ska vara säkrade i vajern under hela turen. När du passerar bergsöglorna flyttar du en karbinhake i taget.

Lederna är inte byggda för barn så det krävs mycket av de vuxna. Vuxna ska själva vara trygga med höjden och ha uppsikt över minderåriga under hela turen, särskilt vid flytt av karbinhakarna. För en trygg och säker tur gäller max ett barn per vuxen.

Vita leden = Medel (B)
Gula leden = Svår (C)
Röda leden = Svår+ (C/D)
Svarta leden = Extrem (E)

OBS! Alla lederna stängs vid regn. Kolla aktuell info på www.viaferrata.se

Pris lågsäsong (vår och höst): 450 kr/led
Pris högsäsong (22/6-12/8): 565 kr/led
Priset inkluderar genomgång och komplett utrustning.

Du bör ha oömma följsamma kläder och rejäla stadiga skor. Kängor är klart bättre än joggingskor.

OBS! Bokningen är inte låst till den dagen som du angett. Vid dåligt väder eller annat förhinder så kan du fritt välja en annan dag. Biljetten kan användas inom tre år.

Visa mer

Om denna aktivitet