Res med Världsarvsbussen i sommar

Under sommaren 2020 är det enklare än någonsin att upptäcka Höga Kustens storslagna natur och kultur. Res klimatsmart med buss i Höga Kusten. Den extra busstrafiken gör det möjligt att på ett enkelt sätt nå olika besöksmål.

Ta bussen i sommar

Ta bussen i sommar

Under sommaren 2020 är det enklare än någonsin att upptäcka Höga Kustens storslagna natur och kultur. Den extra busstrafiken gör det möjligt att på ett enkelt sätt nå olika besöksmål. Tidtabeller och slingor för Världsarvsbussen 2020 kommer inom kort.

världsarvsbussen

Världsarvsbussen i Höga Kusten

Under sommaren 2020 är det enklare än någonsin att upptäcka Höga Kustens storslagna natur och kultur. Tidtabeller och slingor för Världsarvsbussen 2020 kommer inom kort.

Den extra busstrafiken gör det möjligt att på ett enkelt sätt nå olika besöksmål.

Trafiken kommer att nå Hornöberget, Lövvik, Nora, Ullånger, Nordingrå, Bönhamn, Norrfällsviken, Skuleberget samt Skuleskogens Nationalpark. Tidtabellerna kommer att anpassas så att turerna ansluter till skärgårdstrafiken till Ulvön och Högbonden. Den extra busstrafiken knyter an till befintlig busstrafik längs E4. Under vardagar ansluter busstrafiken till linje 50 som trafikerar sträckan mellan Härnösand och Örnsköldsvik längs E4 och det kommer att finnas extra busstrafik från Härnösand och Örnsköldsvik under helgerna då inte linje 50 går.

Trafiken kommer att köras med en medelstor buss och du som resenär kommer att kunna betala med betalkort eller resa med DinTurs reskort.

Tidtabeller och slingor

Den extra busstrafiken finns som tre slingor/turer. En slinga runt Nora, en runt Nordingrå och en runt Skuleberget. Här nedanför listar vi de tre slingorna och kort information. Tidtabeller och kartor hittar du på respektive länk. För frågor om bussarna kontakta DinTurs kundtjänst på 0771-100 110.

 

LADDA NER BROSCHYR

DinTur har tagit fram en fin folder/broschyr där information, tidtabeller och kartor över de olika slingorna finns. Ny tidtabell och broschyr för Världsarvsbussen 2020 kommer under våren.

 

 

Nora/Skule-slingan är en runda i södra delen av Höga Kusten och gör det möjligt att ta sig till och från de södra etapperna av Höga Kusten-leden.

Slingan tar dig från Hornöberget och runt Norabygden (Lövvik och Torrom) och är perfekt om du vill ta bussen för att nå de första etapperna av Höga Kusten-leden. På helgerna tar denna buss dig även till Skuleberget och Naturum Höga Kusten. Då startar turen redan i Härnösand. Mer information, karta och tidtabell hittar du på DinTurs hemsida.

Karta och tidtabell

högakustenbron världsarvsbussen

 

 

 

 

Nordingrå-slingan tar dig runt i hjärtat av Höga Kusten och längst ut till yttersta kusten.

Nordingrå-slingan trafikerar inom området Ullånger, Nordingrå, Norrfällsviken och Bönhamn och ansluter till busstrafik längs E4. Dessutom är den anpassad efter avgångstiderna på skärgårdsbåtarna som tar dig ut till Ulvön samt Högbonden från Ullånger, Mjällomslandet, Barsta och Bönhamn. Bussen passerar även besöksmålen Mannaminne och Gårdsbutiken.

Karta och tidtabell

bönhamn höga kusten världsarvsbussen

 

 

Skuleberget-slingan knyter ihop besöksmålen runt Skuleberget och gör den utmärkt för den som söker en aktiv vistelse.

Slingan knyter ihop besöksmålen Naturum Höga Kusten, FriluftsByn och Skulebergets Havscamping runt Skuleberget och dessutom tar den dig till Skuleskogens Nationalpark Entré Syd. Vi rekommenderar att nyttja den här extrabussen under juli och augusti på grund av det höga flödet av besökare till Entré Syd.

Karta och tidtabell

vandring höga kusten världsarvsbussen