Sportlov i Höga Kusten

Sportlov i Höga Kusten

Under sportlovet finns en hel del att göra och upptäcka i Höga Kusten. Åk skidor på platten eller utför, åk skridskor, vandra eller hitta på någon inomhusaktivitet för de riktigt kalla dagarna.

vinter från skulebergets toppstuga utsikt

Sportlov i Höga Kusten

 

Under sportlovet finns en hel del att göra och upptäcka i Höga Kusten. Åk skidor på platten eller utför, skridskor, vandra eller hitta på någon inomhusaktivitet för de riktigt kalla dagarna.

Det här händer

Passa på att ta några extra lediga dagar och ta med familjen till Höga Kusten. Här är några sportlovserbjudanden!

Full fart utför

I Höga Kusten finns slalombackar för hela familjen! Solbergsbacken är vinterlandet för hela familjen med 6 nedfarter, barnbacke, relax med vildmarksbad, restaurang, bastu, grillplatser, värmestuga och många stugor för uthyrning. Hallstabacken i Sollefteå är ett utmärkt alternativ för hela familjen som går att kombinera med längdskidor, spa, bad och relax och bekvämt boende på hotell.

Självklart behöver man inte vara någon stjärna direkt utan möjligheterna till skidskolor finns på alla ställen. Friluftsfrämjandet i HärnösandSollefteå och Örnsköldsvik lär dig allt du behöver för att stå på benen och känna fartvinden utför!

Mängder med spår på Hallstaberget

Tips // Längdskidor

Mängder med spår på Hallstaberget

Hallstaberget erbjuder miltals med skidspår. Allt från tuffa elitbanor till rolig skicross-bana för barnen och turskidåkning på myrar.

längdskidor höga kusten sollefteå hallstaberget barn

Fler vinteraktiviteter

Tips // Vinteraktiviteter

Fler vinteraktiviteter

Förutom skidor på längden och tvären kan du hyra snöskor eller åka skridskor på en upplogad isbana.

vinteraktiviteter sportlov höga kusten

Över 50 mil preparerade skidspår

Höga Kusten har många fina spårsystem. Allt från spår som håller världsklasstatus på Hallstaberget i Sollefteå till genuin fjällkänsla på Nätra fjällskog. Nätra fjällskog bjuder på vacker turskidåkning i magisk natur som påminner mycket om fjällvärlden. Nysnö, snötyngda granar och nydragna spår är svårslaget i den här miljön! Här finns totalt cirka 30 kilometer skidspår och 8 raststugor och ett 10-tal fäbodvallar. Flera av fäbodstugorna står öppna för en fikapaus eller övernattning. På helgerna under vårvintern kan du köpa varm dryck, korv, semlor med mera av stugvärdarna vid Västanå fäbodar. Läs mer om Nätra Fjällskog och hur du hittar hit på Örnsköldsviks Kommuns hemsida.

 

 

MER OM LÄNGDSKIDÅKNING

Vi har samlat information om längdskidspåren i Höga Kusten på en egen sidan. Klicka här för att upptäcka alla miltals skidspår vi har att erbjuda.

För de kyliga dagarna

Förutom alla härliga vinteraktiviteterna ute i snön under sportlovet i Höga Kusten arrangerar många museer workshops, pyssel och aktiviteter för barn och unga. Här är några tips på hur ni spenderar sportlovsveckan med familjen!

Fetching products...

<% totalCount %> products loaded

Hallo! Hast du Fragen?

Höga Kusten Turistservice

Sie haben Fragen zu unseren Angeboten oder wünschen eine persönliche Beratung?

Öffnungszeiten

Montag - Freitag

10:00-16:00 Uhr