Upptäck & utforska

Höga Kusten är inte bara en plats med unik och storslagen natur. Det finns även mycket aktiviteter och äventyr för både stora och små oavsett väder eller säsong.

Technicus

Äventyr för stora och små

 

Besök Paradisbadet och släng dig ner i Magic Eye, en 180 meter lång hisnande vattenrutschbana eller varför inte ta en tur till Räckebergsgrottan och gör en expedition i Sveriges längsta tunnelgrotta. Spendera en dag på Junsele djurpark och träffa vargar, tigrar och lo eller testa på Härnö Trail Kidz äventyrsbana vid Vårdkasberget. Följ med på spännande vandringar längs stigarna på Murberget! Lär dig om folktrovägen på ett lekfullt och enkelt sätt eller följ det lilla barnet Junos äventyr som gått vilse i skogen. Nedan följer förslag på aktiviteter och äventyr när familjen besöker Höga Kusten!

Tips på utomhusaktiviteter

Tips på inomhusaktiviteter

Utforska Höga Kustens grottor

 

Höga Kusten är fullt av häftiga grottsystem skapade efter den senaste istiden. Upptäck hur kraften i havets vågor tillsammans med stenar, sand och grus skapat underverk i bergen.

Sveriges största tunnelgrotta, Räckebergsgrottan, och en av Sveriges längsta urbergsgrotta, Skallbergsgrottan, hittar du strax norr om Örnsköldsvik. I Rövargrottan på Skuleberget sägs det bo gamla troll och rövare, om man ska tro på de gamla berättelserna. Och på Smitingen utanför Härnösand finns flera hisnande grottäventyr för den som vågar, alla samlade i en grottguide.

Viktigt inför en grottexpedition!

 

  • Detta är naturliga grottor och alla besök sker på egen risk

  • Utforska inte grottor ensam

  • Håll avstånd, stenar kan lossna

  • Använd alltid hjälm, pannlampa och oömma kläder

Upptäck fler roliga familjeaktiviteter