Påsk i
Höga Kusten

Passa på att njuta av vårsolen i påsk och alla de vinteraktiviteter som fortfarande går att göra. Eller ta del av påskerbjudanden från våra lokala företag.

påskägg

Umgås med varandra

I Höga Kusten finns oändliga möjligheter till att umgås säkert utomhus. Ta med familj och vänner på en kort vandringstur till ett vindskydd med fin utsikt och ta med medköpt lunch från din lokala restaurang eller café.

Vill ni umgås över en bit god mat eller fika finns naturligtvis den möjligheten också, tänk då på att begränsa sällskapet ni umgås med. Här är några påskerbjudanden från våra lokala aktörer.

  • Fira påsk på Björkuddens Hotell & Restaurang. Restaurangen håller öppet hela påsken och bjuder på klassiska påskrätter med en liten tvist.
  • Vinteröppet på Restaurang Vardagsrummet i FriluftsByn. Slappna av och slå dig ner mellan upplevelserna och njut av en god middag. Kombinera middagen med en vandring längs Höga Kusten Stigen till toppen av Skuleberget.
  • Ta med familjen och vandra Höga Kusten Stigen till toppen av Skuleberget och ta en fika på Toppstugan till en av Höga Kustens vackraste utsikter!
  • Vinterfiket vid Skuleberget är ett perfekt utflyktsmål för dig som bara vill komma och koppla av en stund mitt i världsarvets makalösa natur. Vinterfiket ligger i hjärtat av FriluftsByn på Skulebergets sydsida och håller öppet under påsk.
  • Kom på Påsk-brunch på Norrfällsvikens Rum & Kök på Påskdagen. Måste förbokas via telefon eller mejl.
vårvinter getsvedje

Njut av vårsolen i backarna

Det finns fortfarande en hel del snö kvar i vårt område men det varierar förstås beroende på vart du åker. Är du ute efter alpin skidåkning finns många säkra kort kvar att njuta av under påskveckan. Här är några av backarna som håller öppet i påsk: Hallstabacken i Sollefteå, Bjästabacken, Åsbacken och Solbergsbacken i Örnsköldsvik.

Fler backar hittar du här.

 

Ut på tur

Är du ute efter att njuta av skidåkning på platten i vårsolen finns också här en del säkra kort kvar. Har det varit minusgrader under natten bör du testa skaråkning, en svårslagen upplevelse! Hallstaberget i Sollefteå har mil av spår preparerade som väntar på att utforskas. Skyttis och Solbergsbacken i Örnsköldsvik är också säkra kort. Icktjärn ovanför Latberget i Kramfors brukar i regel också ha spår långt in på säsongen. Nätra fjällskog ligger, som namnet antyder, relativt högt och därför är det ett snösäkert ställe och spår brukar finnas ända fram till påsk. Men innan du ger dig ut på någon av spåren bör du såklart kolla spårstatus. Det gör du enklast via skidspår.se.

skidor vårsol

Upptäck världsarvet

Naturum Höga Kusten ligger mitt i världsarvet, med Skulebergets naturreservat som närmaste granne och Skuleskogens Nationalpark en mil bort. Här vill vi inspirera dig att ta del av landhöjningens historia och den vackra naturen. 

Nu är det tid att ta sig ut i naturen till fots för att uppleva naturens alla vårtecken. Kanske lyckas du se första tussilagon? Tänk dock på att det fortfarande kan vara snötäckt i vissa partier och isigt och lerigt i andra, så ta kläder efter väder och var försiktig. På vissa leder ligger snön ännu tjock och då kan du ta hjälp av ett par snöskor. Då kan du lyckas nå platser som annars är otillgängliga tills all snö smält bort.

 

Lokala läckerheter

Köp någon av Höga Kustens alla delikatesser till påskbordet. Besök Mjälloms Tunnbröds delikatessbutik eller Gårdsbutiken i Nordingrå med självbetjäning. På Kvarnå Trädgård är butiken fylld med kryddor, sallat, sill från Lottas och hembakat tunnbröd och knäcke, allt för påskbordet alltså!

 

mjälloms tunnbröd deli

Kul för barnen

Kom och ta del av Västernorrlands Museums påsklovsaktiviteter för lovlediga barn och ungdomar på Murbergets Friluftsmuseum. Gå på jakt efter påskharens gömda påskägg. Testa dina kunskaper i vår tipsrunda på friluftsmuseet med påsktema. Prova på gamla lekar som äggrullning och äggpickning. Du kan också kasta hästskor, gå på styltor.

Fetching products...

<% totalCount %> products loaded

Hallo! Hast du Fragen?

Höga Kusten Turistservice

Sie haben Fragen zu unseren Angeboten oder wünschen eine persönliche Beratung?

Öffnungszeiten

Montag - Freitag

10:00-16:00 Uhr