Höjdpunkter // Rundtur

Upplev Härnösand

I Härnösand finns mycket att se och göra. Här får du några tips på utvalda besöksmål att börja utforska!

härnösand flygbild

Om vandringslusten gör sig påmind gör du bäst i att ta dig till Smitingen Härnöklubb naturreservat. Här finns många vandringsleder och två stora tunnelgrottor som har blivit utsvarvade i spännande formationer av havets mäktiga krafter. Följ Geologistigen så får du också se raukar, flyttblock och klapperstensfält. Ett tips är att ladda ner Höga Kusten-appen för karta!

Västernorrlands Museum och Murbergets Friluftsmuseum kan du lära dig mer om länets historia. Sveriges största bilmuseum, Härnösands bilmuseum, hittar du också här med över 200 bilar i olika modeller och teman. Mitt på Stora Torget i staden ligger Härnösands Konsthall där du hittar spännande utställningar och samlingar. Efter ett besök där passar det bra med en runda äventyrsgolf och en glass i solen. Du hittar också den fina domkyrkan här med dess gamla fina praktfulla inventarier. 

För barnfamiljen är ett besök på Technichus Science Center ett bra val. Ett upplevelsecenter som på ett lustfyllt sätt är anpassat för att väcka intresset för naturvetenskap och teknik för barn, ungdomar och vuxna. Här blir komplicerad vetenskap enkel och rolig! Här finns flera spännande och unika aktiviteter och utställningar för såväl gammal som ung.

Strax norr om Härnösand, på ön Hemsön, ligger Hemsö Fästning. Här kan du besöka en militär anläggning från kalla krigets dagar. Djupt ned i Storråberget på Hemsön ligger en av landets bäst bevarade försvarshemligheter.

Fetching products...

<% totalCount %> products loaded

Hallo! Hast du Fragen?

Höga Kusten Turistservice

Sie haben Fragen zu unseren Angeboten oder wünschen eine persönliche Beratung?

Öffnungszeiten

Montag - Freitag

10:00-16:00 Uhr