Högbonden Lighthouse & Hostel

Address: Högbonden, 870 30 Nordingrå
Location: Coastal & Archipelago
Show map
Guest score: 99% 683 of 692 recommend (243 reviews)

Guest score: 99%

(683 of 692recommend)
Overall opinion 4.7 of 5
Services 4.8 of 5
Hostelcondition 4.2 of 5
Facilities (shower, wc etc) 3.8 of 5
Cleaning 4.3 of 5
Value for money 4.1 of 5
About our guest reviews: The guest reviews are submitted by our guests after their stay. They are opinions of guests that reflect their experiences when staying at this property. Scores are based on a 1 (poor) to 5 (excellent) rating system.

Individual reviews by our guests (showing 111-120 of 243)

Spontanbesök

Recommended by Erik, Sweden (Sweden Sun 06 Aug 2017)
“Ändrade våra resplaner med kort varsel och blev rekommenderande att åka till Högbondens fyr. Vi hade tur som fick ett rum. Vilken höjdare! En mycket speciell och minnesvärd upplevelse. Hade inga förväntningar på maten men både middag och frukost var fantastiskt bra! Kan verkligen rekommendera ett besök!”
Overall opinion 5 of 5
Services 5 of 5
Hostelcondition 4 of 5
Facilities (shower, wc etc) 4 of 5
Cleaning 5 of 5
Value for money 3 of 5

Lycka

Recommended by Lasse, Sweden (Sweden Sat 05 Aug 2017)
“Perfekt plats och omgivning att fira 20-årig bröllopsdag. (Vi tillbringade bröllopsnatten på Högbonden också)”
Overall opinion 5 of 5
Services 5 of 5
Hostelcondition 4 of 5
Facilities (shower, wc etc) 4 of 5
Cleaning 5 of 5
Value for money 5 of 5

Enastående upplevelse

Recommended by Anonymous , Sweden (Sweden Fri 04 Aug 2017)
“Högbonden är en fantastisk plats. Vi hade ett underbart rum med utsikt över havet. Super fint värdskap och förstklassig mat !!”
Overall opinion 1 of 5
Services 5 of 5
Hostelcondition 5 of 5
Facilities (shower, wc etc) 5 of 5
Cleaning 5 of 5
Value for money 5 of 5

Avkopplande och spännande

Recommended by Högakustenresenär, Sweden (Sweden Wed 02 Aug 2017)
“Vandrarhemmet ligger högts upp på en hög ö med underbar utsikt över Östersjön. Man känner historiens vingslag eftersom man bor i en fyrvaktarbostad där det även finns ett litet museum. Hela ön är ett naturreservat så allt är genuint och oförstört. Kvällsmaten var god och även frukosten mycket bra, vilket var positivt eftersom vi inte ville ta så mycket packning med på båtturen och vandringen upp till vandrarhemmet. Eftersom man har den hänförande utsikten runt sig samt stillheten, så är det en avkopplande upplevelse att bara vara där. Här vill jag bo igen, varför inte i maj när flyttfågelsträcken rör sig norrut.”
Overall opinion 5 of 5
Services 5 of 5
Hostelcondition 4 of 5
Facilities (shower, wc etc) 4 of 5
Cleaning 4 of 5
Value for money 4 of 5

Toalett luktade riktig illa. Vi har mull...

Recommended by Vitte, Sweden (Sweden Wed 02 Aug 2017)
“Toalett luktade riktig illa. Vi har mulltoa på landet med separett där urin inte blandas med avföring och bra ventilation. Det luktar inte alls. Mulltoa borde förbättras. Standart på rum (kammaren). Det var charmig. Vi är inte kräsna. Men en bättre spis med tanken på el. Bastu. Vi ville bada bastu men eftersom inte fanns vatten tillgänglig ( för höga vågor och blåsigt) gjorde vi inte det. Man skulle kunna samla regnvatten eller en dusch med havsvatten (pump med solcell)”
Overall opinion 5 of 5
Services 5 of 5
Hostelcondition 3 of 5
Facilities (shower, wc etc) 2 of 5
Cleaning 4 of 5
Value for money 3 of 5

Magisk ö

Recommended by Åsa, Sweden (Sweden Sun 30 Jul 2017)
“Om man vill ha en naturupplevelse utöver det vanliga så är Högblnden ett perfekt val! Storslagen och trolsk natur i underbara kombinationer.”
Overall opinion 5 of 5
Services 5 of 5
Hostelcondition 4 of 5
Facilities (shower, wc etc) 3 of 5
Cleaning 5 of 5
Value for money 5 of 5

Trevligt ställe fantastisk miljö

Recommended by Fia, Sweden (Sweden Wed 26 Jul 2017)
“Vandrarhemmet är charmigt med en fin trädgård där frukost o middag serveras ( mycket goda båda två) o där det är café under dagen. Utsikten är fantastisk, det finns fina men förståsd inte så långa vandringsstigar, ett museum om fyren och en bastu vid havet. Vårt rum var mycket fin med härlig utsikt men fullt med dam under sängarna och i hörnen. ”
Overall opinion 5 of 5
Services 5 of 5
Hostelcondition 4 of 5
Facilities (shower, wc etc) 4 of 5
Cleaning 2 of 5
Value for money 4 of 5

Härligt!

Recommended by Lena med Syster, Systerdotter och Kusiner. , Sweden (Sweden Tue 25 Jul 2017)
“Utsikten från Fyren är sagolik! Gick en snitslad svindlande skogsrunda! Titta på det lilla museet! Trevlig och tjänstvillig personal! God mat och den smakrika frukostbuffen med varmt bröd i härlig skärgårdsmiljö är svår att beskriva! Den måste upplevas!”
Overall opinion 5 of 5
Services 5 of 5
Hostelcondition 5 of 5
Facilities (shower, wc etc) 4 of 5
Cleaning 4 of 5
Value for money 4 of 5

Fantastisk plats!

Recommended by Lova, Sweden (Sweden Tue 25 Jul 2017)
“Vi kommer absolut tillbaka! Lugn atmosfär och fantastiskt läge, med supertrevlig personal. Ibland kommer ett stråk av mulltoa genom luften, men såklart är det ett nödvändigt ont så högt upp och avlägset! Vi blev lite tagna på sängen med att "inget fanns". Jag tror att många liksom vi söker sig till läget, utan att riktigt tänka på att det i standard är som att tälta, fast i ett rum :) Vi saknade värmeljus och lite såna "trevliga" saker. Lakan får gärna ingå i servicen automatiskt, känns konstigt att släpa med sig det dit upp. Men sammantaget är det ändå: wow! ”
Overall opinion 5 of 5
Services 5 of 5
Hostelcondition 4 of 5
Facilities (shower, wc etc) 3 of 5
Cleaning 4 of 5
Value for money 3 of 5

Ovanlig övernattning

Recommended by Tomas, Sweden (Sweden Mon 24 Jul 2017)
“En annorlunda övernattningsupplevelse som helt klart är värt att uppleva. Man åker båt till ön och kan lägga packningen i en lift som tar den upp till boendet. Frukosten intas i en grön trädgård bredvid fyren. Det finns vandringsstig runt ön - både enklare och lite svårare. Och personalen är trevlig. Vyerna och tystnaden är två stora plus.”
Overall opinion 5 of 5
Services 5 of 5
Hostelcondition 4 of 5
Facilities (shower, wc etc) 5 of 5
Cleaning 4 of 5
Value for money 4 of 5

Nearby

Train station
  • Kramfors station
Ferry
  • Ullånger
  • Mjällomslandet
  • Docksta
City
  • Kramfors
Attraction
  • Skuleskogen entrance north
  • Naturum Höga Kusten
  • Mannaminne
  • Hornöberget/ Höga Kusten Bridge
Airport
  • Höga Kusten Airport
*Distance on map is a straight line

Höga Kusten Turism AB


Book with us

  • • The official visitors guide for Höga Kusten
  • • No booking fees
  • • Local knowledge
  • • Travel guarantee with packages
  • • Secure payment online

Höga Kusten Turism AB

Book with us

  • • The official visitors guide for Höga Kusten
  • • No booking fees
  • • Local knowledge
  • • Travel guarantee with packages
  • • Secure payment online
Build: 03/03/2021 16:45:22, Host: online3core18, DB: o3.cbguide-6225.cbischannel-426.v1 online3data04.db.citybreak.com:8080, Controller: Accommodation, Action: showreviews

Hi! Need some help?

Visitor service

Hi, do you have any questions? We're here to help you!

Available

Monday - Friday

09:00-15:00