Högbonden Lighthouse & Hostel

Address: Högbonden, 870 30 Nordingrå
Location: Coastal & Archipelago
Show map
Guest score: 99% 683 of 692 recommend (243 reviews)

Guest score: 99%

(683 of 692recommend)
Overall opinion 4.7 of 5
Services 4.8 of 5
Hostelcondition 4.2 of 5
Facilities (shower, wc etc) 3.8 of 5
Cleaning 4.3 of 5
Value for money 4.1 of 5
About our guest reviews: The guest reviews are submitted by our guests after their stay. They are opinions of guests that reflect their experiences when staying at this property. Scores are based on a 1 (poor) to 5 (excellent) rating system.

Individual reviews by our guests (showing 151-160 of 243)

Vi njöt mycket av att se havet glittra i...

Recommended by Anonymous , Sweden (Sweden Wed 17 Aug 2016)
“Vi njöt mycket av att se havet glittra i solskenet, vara belyst av månen och ha lite vågor. Positivt var också informationen, t. ex att det bott 21 personer på ön och att man haft skola högst upp i fyren. Intressant också i jämförelse med vår tid att det fanns tre yrkeskategorier på ön - förutom lärare, förmodar jag - fyrmästare, fyrvaktare och fyrvaktarbiträde. . ”
Overall opinion 5 of 5
Services 5 of 5
Hostelcondition 4 of 5
Facilities (shower, wc etc) 4 of 5
Cleaning 5 of 5
Value for money 5 of 5

Lugn o ro

Recommended by Anonymous , Sweden (Sweden Fri 12 Aug 2016)
“kosta på lite färg i rummen, räkna in kaffe i middag slipper man bli irriterad För övrigt ett lugnt och skönt ställe med fantastisk utsikt”
Overall opinion 4 of 5
Services 4 of 5
Hostelcondition 3 of 5
Facilities (shower, wc etc) 4 of 5
Cleaning 4 of 5
Value for money 2 of 5

Prissättning

Recommended by Katrin Nörthen, Sweden (Sweden Thu 11 Aug 2016)
“För att vara ett vandrarhem där man städar själv och inget i övrigt ingår, tycker vi prissättningen på boendet är i överkant. Nu förstår vi att ha vandrarhem på en ö kräver lite mer exempelvis logistik, men 800kr för ett dubbelrum per natt där inte ens frukost ingår är dyrt. I övrigt hade vi fantastiska dagar som var avkopplande och sköna. Att utforska öns skrymslen och vrår blev till en sport och att sedan sätta sig ner och äta Simons vällagade mat var en höjdare. 3 nätter spenderade vi där. Underbart! Olles, Simons och Erikas bemötande och bemödande om att vi hade det bra gjorde vistelsen än bättre. De är lättsamma alla tre och kunniga om öns historia och natur. ”
Overall opinion 5 of 5
Services 5 of 5
Hostelcondition 5 of 5
Facilities (shower, wc etc) 5 of 5
Cleaning 5 of 5
Value for money 4 of 5

Mycket trevlig och tillmötesgående perso...

Recommended by Fia, Sweden (Sweden Mon 08 Aug 2016)
“Mycket trevlig och tillmötesgående personal.Fick mycket goda middagar med otroligt härliga såser. En äkta familjär stämning när dags turisterna åkt hem.”
Overall opinion 5 of 5
Services 5 of 5
Hostelcondition 4 of 5
Facilities (shower, wc etc) 3 of 5
Cleaning 5 of 5
Value for money 4 of 5

Vilken pärla

Recommended by Jennyelven, Sweden (Sweden Mon 08 Aug 2016)
“Gemytligt och oerhört trevlig personal, välskött och mysigt!”
Overall opinion 5 of 5
Services 5 of 5
Hostelcondition 5 of 5
Facilities (shower, wc etc) 5 of 5
Cleaning 4 of 5
Value for money 5 of 5

En pärla

Recommended by Anonymous , Sweden (Sweden Sun 07 Aug 2016)
“En klippa i havet, horisont och himmel så långt ögat når.”
Overall opinion 5 of 5
Services 5 of 5
Hostelcondition 5 of 5
Facilities (shower, wc etc) 5 of 5
Cleaning 5 of 5
Value for money 5 of 5

Högbonden

Recommended by Anonymous , Sweden (Sweden Tue 02 Aug 2016)
“Vi städade själva så det vill jag inte sätta betyg på :) Högbonden är makalöst vacker men det var ganska dyrt, både vandrahemmet och resan dit, men som sagt naturupplevelsen var grym”
Overall opinion 4 of 5
Services 4 of 5
Hostelcondition 4 of 5
Facilities (shower, wc etc) 4 of 5
Cleaning 3 of 5
Value for money 3 of 5

Unikt boende i en fantastisk naturskön miljö!

Recommended by Tina, Sweden (Sweden Mon 01 Aug 2016)
“Rekommenderar verkligen detta ställe! Vi bodde en natt, åt en riktigt god middag på kvällen, hann med att gå en tur på ön, vilket rekommenderas, vi badade, visserligen inte helt lätt bland klipporna men härligt. Vi valde att köpa frukost och det var ett bra val. Nybakat varmt bröd och allt vad man kan önska i en skön miljö i trädgården. Enda nackdelen var att duscharna var avstängda pga låg vattennivå, men det kan knappast belastas boendet. Mycket trevligt bemötande överlag! ”
Overall opinion 5 of 5
Services 5 of 5
Hostelcondition 4 of 5
Facilities (shower, wc etc) 4 of 5
Cleaning 5 of 5
Value for money 4 of 5

Fantastisk miljö

Recommended by Åsa, Sweden (Sweden Mon 01 Aug 2016)
“Dramatisk och spännande natur, jättemysigt vandrarhem. Extra plus för trevlig service, god mat och frukost samt möjligheten att bada vedeldad bastu. Synd att inte sjöfartsverket tillät besök i fyren. Hade varit ett extra plus.”
Overall opinion 5 of 5
Services 5 of 5
Hostelcondition 5 of 5
Facilities (shower, wc etc) 5 of 5
Cleaning 5 of 5
Value for money 5 of 5

Unikt i världsklass! Vill länsstyrelsen privatisera o stänga för allmänheten! ?

Recommended by Claes , Sweden (Sweden Sun 31 Jul 2016)
“Högbonden är ett unikt vandrarhem på en lite ö med fyr. Naturupplevelsen är enorm med havet runtomkring utsikt till horisonten och höga kustens fastland. Soluppgång och nedgång är magiska med ljusa nätter o dagar.”
Overall opinion 5 of 5
Services 5 of 5
Hostelcondition 5 of 5
Facilities (shower, wc etc) 5 of 5
Cleaning 5 of 5
Value for money 5 of 5

Nearby

Train station
  • Kramfors station
Ferry
  • Ullånger
  • Mjällomslandet
  • Docksta
City
  • Kramfors
Attraction
  • Skuleskogen entrance north
  • Naturum Höga Kusten
  • Mannaminne
  • Hornöberget/ Höga Kusten Bridge
Airport
  • Höga Kusten Airport
*Distance on map is a straight line

Höga Kusten Turism AB


Book with us

  • • The official visitors guide for Höga Kusten
  • • No booking fees
  • • Local knowledge
  • • Travel guarantee with packages
  • • Secure payment online

Höga Kusten Turism AB

Book with us

  • • The official visitors guide for Höga Kusten
  • • No booking fees
  • • Local knowledge
  • • Travel guarantee with packages
  • • Secure payment online
Build: 03/03/2021 16:45:22, Host: online3core19, DB: o3.cbguide-6225.cbischannel-426.v1 online3data04.db.citybreak.com:8080, Controller: Accommodation, Action: showreviews

Hi! Need some help?

Visitor service

Hi, do you have any questions? We're here to help you!

Available

Monday - Friday

09:00-15:00