Högbonden Lighthouse & Hostel

Address: Högbonden, 870 30 Nordingrå
Location: Coastal & Archipelago
Show map
Guest score: 99% 683 of 692 recommend (243 reviews)

Guest score: 99%

(683 of 692recommend)
Overall opinion 4.7 of 5
Services 4.8 of 5
Hostelcondition 4.2 of 5
Facilities (shower, wc etc) 3.8 of 5
Cleaning 4.3 of 5
Value for money 4.1 of 5
About our guest reviews: The guest reviews are submitted by our guests after their stay. They are opinions of guests that reflect their experiences when staying at this property. Scores are based on a 1 (poor) to 5 (excellent) rating system.

Individual reviews by our guests (showing 11-20 of 243)

Stor upplevelse

Recommended by Gunnar, Sweden (Sweden Wed 12 Aug 2020)
“Ett av de bästa vandrarhem jag upplevt. Värdfolket ypperliga. Miljön underbar. Mat av toppklass. Saknar möjligheten att kunna ö-luffa mellan Höga Kustens hamnar. ”
Overall opinion 5 of 5
Services 5 of 5
Hostelcondition 4 of 5
Facilities (shower, wc etc) 4 of 5
Cleaning 5 of 5
Value for money 5 of 5

Overkligt vackert.

Recommended by Per & Elaine, Sweden (Sweden Tue 11 Aug 2020)
“Högbonden är overkligt vacker! Att bo på vandrarhemmet och vakna upp med denna underbara utsikt, är obeskrivbart! Vissa frånsteg från bekvämlighet är bara uppfräschande, jag menar då vandringarna upp till vandrarhemmet och att man får gå ut för toabesök: Det är så Högbonden är och skall vara! Det krävs dock att man är någorlunda rörlig för att bo där! De gånger man gått upp mitt i natten för att besöka toaletten, har man upptäckt att det är svårt att gå och lägga sig igen: Soluppgången är förtrollande! ”
Overall opinion 5 of 5
Services 5 of 5
Hostelcondition 5 of 5
Facilities (shower, wc etc) 5 of 5
Cleaning 5 of 5
Value for money 5 of 5

Bastu

Recommended by Aca, Sweden (Sweden Mon 10 Aug 2020)
“Svår att få upp värmen. En bastu bör väl gå att elda upp mer än 40grader. Men läget på bastun är super. ”
Overall opinion 5 of 5
Services 5 of 5
Hostelcondition 4 of 5
Facilities (shower, wc etc) 4 of 5
Cleaning 4 of 5
Value for money 5 of 5

Mat o säng

Recommended by Fyrbitädet, Sweden (Sweden Sat 01 Aug 2020)
“Maten fantastiskt god. Sängarna, madrasserna, mindre bra (Biträdet)”
Overall opinion 5 of 5
Services 5 of 5
Hostelcondition 4 of 5
Facilities (shower, wc etc) 4 of 5
Cleaning 4 of 5
Value for money 4 of 5

Unikt läge men standarden kunde vara bättre

Recommended by Mim, Sweden (Sweden Mon 27 Jul 2020)
“Läget på detta Högbunden är unikt och värt ett besök. Standarden är dålig, hela stället behöver fräschas upp, möblerna bytas ut mm. Stället skulle också tjäna på en matsal under tak. När vi var där, var det kallt och regnigt, vilket gjorde att vi fick äta i det inte så mysiga köket. Det är rätt dyrt att bo på Högbonden, och tycker inte riktigt vi fick valuta för pengarna.”
Overall opinion 3 of 5
Services 4 of 5
Hostelcondition 2 of 5
Facilities (shower, wc etc) 2 of 5
Cleaning 4 of 5
Value for money 2 of 5

Härlig natur

Recommended by Stefan, Sweden (Sweden Sun 26 Jul 2020)
“Tycker mycket om att vara i naturen och det känns som vandrarhemmet var en härlig del i det”
Overall opinion 5 of 5
Services 5 of 5
Hostelcondition 4 of 5
Facilities (shower, wc etc) 2 of 5
Cleaning 4 of 5
Value for money 5 of 5

Annorlunda upplevelse

Recommended by Peter från Skåne, Sweden (Sweden Sat 25 Jul 2020)
“Det var verkligen en annorlunda upplevelse på ett bra sätt! Vi hade tur med vädret och det var härligt med middag och frukost ute.”
Overall opinion 5 of 5
Services 5 of 5
Hostelcondition 5 of 5
Facilities (shower, wc etc) 5 of 5
Cleaning 5 of 5
Value for money 3 of 5

Har sett betydligt bättre vandrarhem men...

Recommended by Eva, Sweden (Sweden Fri 24 Jul 2020)
“Har sett betydligt bättre vandrarhem men omgivningen vacker. Eftersom vi städade själva kan man inte svara på den frågan egentligen. 1. Rummet hade vacker utsikt men var slitet (lite målarfärg). 2. Svårt att sova, tyckte vi alla tre vuxna då det inte fanns rullgardin. Dåliga kuddar! 3. Vi hade beställt middag för 3 vuxna och 2 barn. Maten var god men knappast barnanpassade och fanns inget att välja på för dem, trist.”
Overall opinion 3 of 5
Services 4 of 5
Hostelcondition 3 of 5
Facilities (shower, wc etc) 2 of 5
Cleaning 2 of 5
Value for money 2 of 5

Unikt boende i Bottenhavet

Recommended by Ann, Sweden (Sweden Wed 22 Jul 2020)
“Ett unikt boende mitt i havet, högt upp på fyrplatsen med betagande havsutsikt i 360 grader. Väder, vind och närvaro i nuet blir påtagligt och välgörande. Bra böcker är ett plus. Skärmar och annan distraktion blir umbärliga. Dessutom så välskött på alla sätt och med stort fokus på trivsel. Vedeldad bastu i enskild havsvik blir ett gott minne. Samt alla goda måltider med omsorg och passion för det enkla men utsökta. En plats att bevara i hjärtat.”
Overall opinion 5 of 5
Services 5 of 5
Hostelcondition 5 of 5
Facilities (shower, wc etc) 5 of 5
Cleaning 5 of 5
Value for money 0 of 0

Besök 20200703

Recommended by Elin källman, Sweden (Sweden Tue 21 Jul 2020)
“Fantastiskt på alla sätt. Tack för en fin vistelse. Vi kommer igen”
Overall opinion 5 of 5
Services 5 of 5
Hostelcondition 5 of 5
Facilities (shower, wc etc) 4 of 5
Cleaning 5 of 5
Value for money 5 of 5

Nearby

Train station
  • Kramfors station
Ferry
  • Ullånger
  • Mjällomslandet
  • Docksta
City
  • Kramfors
Attraction
  • Skuleskogen entrance north
  • Naturum Höga Kusten
  • Mannaminne
  • Hornöberget/ Höga Kusten Bridge
Airport
  • Höga Kusten Airport
*Distance on map is a straight line

Höga Kusten Turism AB


Book with us

  • • The official visitors guide for Höga Kusten
  • • No booking fees
  • • Local knowledge
  • • Travel guarantee with packages
  • • Secure payment online

Höga Kusten Turism AB

Book with us

  • • The official visitors guide for Höga Kusten
  • • No booking fees
  • • Local knowledge
  • • Travel guarantee with packages
  • • Secure payment online
Build: 01/01/2000 00:00:00, Host: online3core19, DB: o3.cbguide-6225.cbischannel-426.v1 online3data04.db.citybreak.com:8080, Controller: Accommodation, Action: showreviews

Hi! Need some help?

Visitor service

Hi, do you have any questions? We're here to help you!

Opening hours

Monday - Friday

10:00-16:00