Högbonden Lighthouse & Hostel

Address: Högbonden, 870 30 Nordingrå
Location: Coastal & Archipelago
Show map
Guest score: 99% 683 of 692 recommend (243 reviews)

Guest score: 99%

(683 of 692recommend)
Overall opinion 4.7 of 5
Services 4.8 of 5
Hostelcondition 4.2 of 5
Facilities (shower, wc etc) 3.8 of 5
Cleaning 4.3 of 5
Value for money 4.1 of 5
About our guest reviews: The guest reviews are submitted by our guests after their stay. They are opinions of guests that reflect their experiences when staying at this property. Scores are based on a 1 (poor) to 5 (excellent) rating system.

Individual reviews by our guests (showing 201-210 of 243)

Möte mellan himmel och hav - helt fantastiskt!

Recommended by Bill, Sweden (Sweden Mon 29 Jun 2015)
“Vi bodde tre vuxna och två barn i Fyrmästarens bostad under en natt. Utsikten överträffade våra förväntningar! Rummet var stort, ljust och luftigt och vi var helt nöjda med det. Dock tycker vi priset var väl högt: 3280 kr för ett dygn (med fem personer i samma rum). Då ingick lakan/handdukar till oss fem. För det priset fick vi också god frukost. Utedass och dusch i källarrum. Vi städade rummet själva, dammsög och våttorkade samt bar tillbaka burkar och glas. Trots det höga priset kommer vi snart att återvända. Vi blev helt betagna av utsikten, stämningen, magin.... ”
Overall opinion 5 of 5
Services 5 of 5
Hostelcondition 5 of 5
Facilities (shower, wc etc) 3 of 5
Cleaning 4 of 5
Value for money 3 of 5

Kök

Recommended by Kalle, Sweden (Sweden Sat 27 Jun 2015)
“Lite torftigt utrustade kök. Lite fler bestick m.m.”
Overall opinion 4 of 5
Services 5 of 5
Hostelcondition 4 of 5
Facilities (shower, wc etc) 4 of 5
Cleaning 3 of 5
Value for money 4 of 5

Underbart

Recommended by Sophia, Sweden (Sweden Tue 23 Jun 2015)
“Vi spenderade midsommardagen och natten på Högbonden. fantastiskt väder och hänförande havsutsikt. Vi bastade i vedbastun, viket var underbart. Det är inte helt lätt att komma ner till vattnet och inte heller att där hitta ett simbart ställe, men det var absolut ett mindre problem i det hela. Mycket trevlig personal, rent och frächt. Återkommer gärna och rekommenderar det till alla, speciellt så här under "lågsäsong".”
Overall opinion 5 of 5
Services 5 of 5
Hostelcondition 4 of 5
Facilities (shower, wc etc) 4 of 5
Cleaning 4 of 5
Value for money 5 of 5

Midsommar

Recommended by Skånskan, Sweden (Sweden Mon 22 Jun 2015)
“Vilken helhetsupplevelse! Mottagandet, den goda maten och sommarens första värmande solstrålar. Vi fick ett bättre rum än det vi bokat och specialkost hade ordnats enligt önskemål. Vid uppdatering av skumgummimadrasser får de gärna vara något tjockare ;-)”
Overall opinion 5 of 5
Services 5 of 5
Hostelcondition 4 of 5
Facilities (shower, wc etc) 4 of 5
Cleaning 5 of 5
Value for money 4 of 5

Höga kustens pärla

Recommended by Fyrhusbesökare, Sweden (Sweden Sat 20 Jun 2015)
“Högbonden är en mycket speciell plats som definitivt är värd ett besök! Men det är vandrarhemsstansard som gäller! Ägarfamiljen är charmig och mycket hjälpsam. Beställd frukost (generöst tilltagen) serveras väl tidigt (i alla fall när den enda dagliga båtförbindelser med fastlandet avgår först kl 1215) och den beställda middagen (som utgörs av en huvudrätt) serveras redan kl 1800! Rummen går ej att låsa och det finns inga låsbara skåp i rummen så man måste släpa runt på sina mest värdefulla föremål om man lämnar rummet - man skyller på brandskyddsskäl. Fika (kaffe med tilltugg på eftermiddagen, när man anländer till ön redan kl 1215, och kaffe på maten efter den extremt tidiga middagen, går att "skrämma" fram men kostar extremt mycket (även om man får respektera att det rimligtvis måste vara "ö-priser" på ett sådant udda beläget ställe) men det erbjuds endast en långtidskonserverad Delicatokaka "eftersom vårt besök skedde före Midsommar och det är först efter Midsommarhelgen som båtarnas turtäthet möjliggör att fikasugna besökare kommer ut till ön och därmed gör att man, enligt egen utsago, utökar sortimentet en aning... Man skall vara medveten om att det blir ett kostbart besök på Högbonden om man inte släpar med sig sovsäck och egen mat samt att utöver det totala logipriset på Högbonden tillkommer SEK 150,00/pp för vad som sannolikt är Sveriges dyraste sjöresa om man mäter kostnaden i tid (2 x 15 min) samt distans (någon sjömil eller två). Så totalpriset för två inklusive lakan, handduk, frukost, 1 huvudrätt som middag, samt eftermiddags- och kvällskaffe och båtresa T/R blir snabbt jämförbart med boende på ett lyxhotell i skärgården inklusive en bättre middag!”
Overall opinion 5 of 5
Services 5 of 5
Hostelcondition 0 of 0
Facilities (shower, wc etc) 0 of 0
Cleaning 0 of 0
Value for money 0 of 0

Orolig upplevelse

Recommended by AT , Sweden (Sweden Mon 15 Jun 2015)
“Wow vilket ställe! Det är ett måste att besöka den där ön och framför allt vandrarhemmet .”
Overall opinion 5 of 5
Services 5 of 5
Hostelcondition 5 of 5
Facilities (shower, wc etc) 5 of 5
Cleaning 5 of 5
Value for money 5 of 5

Årets "Fyrresa"

Recommended by Madeleine, Sweden (Sweden Tue 02 Jun 2015)
“vi är ett gäng som betar av fyrar i Sverige. Härlig miljö, inte så mycket att göra om vädret är sämre.”
Overall opinion 5 of 5
Services 5 of 5
Hostelcondition 4 of 5
Facilities (shower, wc etc) 4 of 5
Cleaning 4 of 5
Value for money 4 of 5

Naturupplevelse med historiska vingslag

Recommended by Anonymous , Sweden (Sweden Thu 28 May 2015)
“En fantastisk helg i storslagen natur, mysig miljö och vänligt, familjärt bemötande. Känslan av historiens vingslag är mäktig och bidrar till min positiva upplevelse. Enkelt men ändå lyxigt!”
Overall opinion 5 of 5
Services 5 of 5
Hostelcondition 4 of 5
Facilities (shower, wc etc) 4 of 5
Cleaning 4 of 5
Value for money 5 of 5

An amazing experience

Recommended by Nienke van Amelsfort , Belgium (Belgium Mon 06 Oct 2014)
“we absolutely loved our stay at Högbonden! The Island was magical and the hosts were super kind! it was the perfect place for our honeymoon.”
Overall opinion 5 of 5
Services 5 of 5
Hostelcondition 4 of 5
Facilities (shower, wc etc) 4 of 5
Cleaning 4 of 5
Value for money 5 of 5

Byta stadens brus emot vindens sus

Recommended by Flajj, Sweden (Sweden Tue 30 Sep 2014)
“Kan inte annat än att benämna vistelsen som själavård av den högre skolan, denna fantastiskt fridfulla pärla mitt i en dramatisk miljön omgiven av vatten och branta klippor. Sitta och dricka morgonkaffet allt medans solen gick upp i öster var helt underbart ! Bra Service och god mat, rekommenderar detta stället varmt ! ”
Overall opinion 5 of 5
Services 5 of 5
Hostelcondition 4 of 5
Facilities (shower, wc etc) 4 of 5
Cleaning 5 of 5
Value for money 5 of 5

Nearby

Train station
  • Kramfors station
Ferry
  • Ullånger
  • Mjällomslandet
  • Docksta
City
  • Kramfors
Attraction
  • Skuleskogen entrance north
  • Naturum Höga Kusten
  • Mannaminne
  • Hornöberget/ Höga Kusten Bridge
Airport
  • Höga Kusten Airport
*Distance on map is a straight line

Höga Kusten Turism AB


Book with us

  • • The official visitors guide for Höga Kusten
  • • No booking fees
  • • Local knowledge
  • • Travel guarantee with packages
  • • Secure payment online

Höga Kusten Turism AB

Book with us

  • • The official visitors guide for Höga Kusten
  • • No booking fees
  • • Local knowledge
  • • Travel guarantee with packages
  • • Secure payment online
Build: 01/01/2000 00:00:00, Host: online3core18, DB: o3.cbguide-6225.cbischannel-426.v1 online3data04.db.citybreak.com:8080, Controller: Accommodation, Action: showreviews

Hi! Need some help?

Visitor service

Hi, do you have any questions? We're here to help you!

Opening hours

Monday - Friday

10:00-16:00