Högbonden Lighthouse & Hostel

Address: Högbonden, 870 30 Nordingrå
Location: Coastal & Archipelago
Show map
Guest score: 99% 683 of 692 recommend (243 reviews)

Guest score: 99%

(683 of 692recommend)
Overall opinion 4.7 of 5
Services 4.8 of 5
Hostelcondition 4.2 of 5
Facilities (shower, wc etc) 3.8 of 5
Cleaning 4.3 of 5
Value for money 4.1 of 5
About our guest reviews: The guest reviews are submitted by our guests after their stay. They are opinions of guests that reflect their experiences when staying at this property. Scores are based on a 1 (poor) to 5 (excellent) rating system.

Individual reviews by our guests (showing 61-70 of 243)

Nära himlen

Recommended by Anonymous , Sweden (Sweden Thu 11 Jul 2019)
“Trevlig båtresa ut till fyrplatsen. Annorlunda med en linbana vid kajen, vacker stig med trappor upp till fyrplatsen. Fin trädgård och välskött hus. bra rum med strålande utsikt. Förmodligen Sveriges bästa utsikt från dasset. trevlig personal och god mat. trevlig utställning om Högbonden och vi hade sommarväder för första gången på resan i Ångermanland...”
Overall opinion 5 of 5
Services 5 of 5
Hostelcondition 5 of 5
Facilities (shower, wc etc) 5 of 5
Cleaning 5 of 5
Value for money 5 of 5

Maten

Recommended by MzHousewife, Sweden (Sweden Wed 10 Jul 2019)
“Maten var god och prisvärd, men för lite. En brödkorg istället för en skiva tunt knäcke hade hjälpt för att bli mätt. En enklare dessert hade också varit önskvärt 😊”
Overall opinion 4 of 5
Services 5 of 5
Hostelcondition 4 of 5
Facilities (shower, wc etc) 3 of 5
Cleaning 3 of 5
Value for money 4 of 5

Upplevelse i alla väder!

Recommended by Anonymous , Sweden (Sweden Wed 10 Jul 2019)
“Sov en natt på Högbonden där vi fick se ön i både strålande sol och stormande regn. Lika vackert och härligt båda delarna. Mysig atmosfär med cafét, oerhört trevlig personal och god frukost. Städat och fräscht på toaletterna liksom i vandrarhemmet och på rummen. Hade höga förväntningar på vistelsen, blev ändå glatt överraskad. ”
Overall opinion 5 of 5
Services 5 of 5
Hostelcondition 4 of 5
Facilities (shower, wc etc) 4 of 5
Cleaning 5 of 5
Value for money 5 of 5

Toppen

Recommended by Ulla-Britt, Sweden (Sweden Wed 10 Jul 2019)
“Vi alla fem blev förtjusta när vi klev iland o började gå upp till vårt boende👌🌺vi är mer än nöjda o vilken god mat o frukosten vi hade det helt fantastiskt ☀️☀️☀️🌺mycket värdpar o annan personal så tack för ni gjorde vår resa hit”
Overall opinion 5 of 5
Services 5 of 5
Hostelcondition 0 of 0
Facilities (shower, wc etc) 0 of 0
Cleaning 0 of 0
Value for money 0 of 0

Bo på en fyr!

Recommended by Adam84, Sweden (Sweden Tue 09 Jul 2019)
“Hur ofta får man chansen att bo över i en gammal fyrvaktarbostad? Vi bodde en natt med två barn i ett rum. Utanför unket fanns kök för självhushåll. Trevligt bemötande och en oslagbar utsikt. Vi åt mat på kvällen, en utsökt bit rökt lax frukosten var också härlig. Man kunde ha med och laga egen mat också. Nämnas bör att stigen upp till fyren kan vara krävande om man har svårt att gå. Vår sjuåring klarade det dock galant. Det finns bastu att boka/hyra. ”
Overall opinion 5 of 5
Services 5 of 5
Hostelcondition 5 of 5
Facilities (shower, wc etc) 4 of 5
Cleaning 4 of 5
Value for money 4 of 5

Kärt återseende

Recommended by Kerstin och Tommy, Sweden (Sweden Mon 08 Oct 2018)
“För 4 år sedan mötte jag kvinnan jag lever med idag och Höga kusten var vår första gemensamma resa/semester. Vi hamnade på Högbonden mest av en slump men blev tagna av ön, inte bara av varandra;-). Fantastisk miljö på alla sätt, bra service, fantastisk mat (både frukost och middag) som mer påminner om hotell än ett vandrarhem. Nar vi nu skulle göra en mysig resa i samband med vår förlovning valde vi att återvända "till vår fyr" och det ångrar vi inte. Lika trevligt i höstskrud som förra gångens fantastiska sommardagar och med lika bra bemötande och god mat som sist. Så stort tack, vi lär återkomma fler gånger!”
Overall opinion 5 of 5
Services 5 of 5
Hostelcondition 4 of 5
Facilities (shower, wc etc) 3 of 5
Cleaning 4 of 5
Value for money 5 of 5

Högbonden

Recommended by Brita Edberg, Sweden (Sweden Fri 28 Sep 2018)
“Standarden är helt oväsentligt för mig. Naturen är det viktiga. Visst är det skönt att krypa in i värmen efter timmar nere vid stranden i väntan på ljuset. Högbonden = total harmoni.”
Overall opinion 5 of 5
Services 5 of 5
Hostelcondition 4 of 5
Facilities (shower, wc etc) 4 of 5
Cleaning 4 of 5
Value for money 4 of 5

Besök en ö i havet

Recommended by Mona Sundin, Sweden (Sweden Tue 25 Sep 2018)
“Högbonden Fyr & Vandrarhem i Höga Kusten är väl värt ett besök. Mycket trevligt bemötande av värdfamiljen som driver vandrarhem och café i en fantastisk miljö. Vi bokade en välsmakande middag som avnjöts utomhus med levande ljus och filtar i septemberkvällen. Lokala råvaror, hänsyn till matallergier och en mycket god efterrätt. Vi besökte Högbonden med en hund och det funkade mycket bra. På återseende!”
Overall opinion 5 of 5
Services 5 of 5
Hostelcondition 5 of 5
Facilities (shower, wc etc) 4 of 5
Cleaning 4 of 5
Value for money 5 of 5

Återhämtning.

Recommended by Per, Sweden (Sweden Mon 27 Aug 2018)
“Några dagar på Högbonden.... mental återhämtning som behövs och fungerar.”
Overall opinion 5 of 5
Services 5 of 5
Hostelcondition 4 of 5
Facilities (shower, wc etc) 4 of 5
Cleaning 4 of 5
Value for money 5 of 5

Svindlande höjder!

Recommended by Bibbi, Sweden (Sweden Sat 25 Aug 2018)
“Högbonden! Vilken förmån och vilken rikedom att få vistas på en sådan plats!! Jag bär med mig naturupplevelser jag aldrig kommer att glömma! Vandrarhemmet är trevligt med fina rum. Middagen och frukosten var mycket goda och prisvärda! Det var också mycket intressant att få ta del av livet som fyrvaktarna och deras familjer levt och som var bra beskrivet i pärmar och på bilder i det lilla rummet på nedre botten i vandrarhemmet! Stort tack för allt!”
Overall opinion 5 of 5
Services 5 of 5
Hostelcondition 5 of 5
Facilities (shower, wc etc) 4 of 5
Cleaning 5 of 5
Value for money 5 of 5

Nearby

Train station
  • Kramfors station
Ferry
  • Ullånger
  • Mjällomslandet
  • Docksta
City
  • Kramfors
Attraction
  • Skuleskogen entrance north
  • Naturum Höga Kusten
  • Mannaminne
  • Hornöberget/ Höga Kusten Bridge
Airport
  • Höga Kusten Airport
*Distance on map is a straight line

Höga Kusten Turism AB


Book with us

  • • The official visitors guide for Höga Kusten
  • • No booking fees
  • • Local knowledge
  • • Travel guarantee with packages
  • • Secure payment online

Höga Kusten Turism AB

Book with us

  • • The official visitors guide for Höga Kusten
  • • No booking fees
  • • Local knowledge
  • • Travel guarantee with packages
  • • Secure payment online
Build: 01/01/2000 00:00:00, Host: online3core19, DB: o3.cbguide-6225.cbischannel-426.v1 online3data04.db.citybreak.com:8080, Controller: Accommodation, Action: showreviews

Hi! Need some help?

Visitor service

Hi, do you have any questions? We're here to help you!

Opening hours

Monday - Friday

10:00-16:00