Högbonden Lighthouse & Hostel

Address: Högbonden, 870 30 Nordingrå
Location: Coastal & Archipelago
Show map
Guest score: 99% 683 of 692 recommend (243 reviews)

Guest score: 99%

(683 of 692recommend)
Overall opinion 4.7 of 5
Services 4.8 of 5
Hostelcondition 4.2 of 5
Facilities (shower, wc etc) 3.8 of 5
Cleaning 4.3 of 5
Value for money 4.1 of 5
About our guest reviews: The guest reviews are submitted by our guests after their stay. They are opinions of guests that reflect their experiences when staying at this property. Scores are based on a 1 (poor) to 5 (excellent) rating system.

Individual reviews by our guests (showing 71-80 of 243)

Högt över havet

Recommended by Per Gillblom, Sweden (Sweden Thu 23 Aug 2018)
“Har alltid längtat till vandrarhemmet på Högbonden ända sen jag första gången hörde talas om det. För det är speciellt. God middag och stor frukost var stora plus i kanten. Så nu var vi fem gubbar på äventyr och alla var nöjda. En guidad tur i fyren hade känts bra. Lite snopet att inte kunna gå upp i tornet och se speciellt som det i princip inte används, det sitter en diod på utsidan bara. Jag kommer inte boka er igen för nu har jag ju varit där och det var ju hur najs som helst.”
Overall opinion 5 of 5
Services 5 of 5
Hostelcondition 5 of 5
Facilities (shower, wc etc) 4 of 5
Cleaning 5 of 5
Value for money 4 of 5

Mysigt. Bra mat.

Recommended by DJ, Sweden (Sweden Mon 20 Aug 2018)
“Trevligt bemötande och bra mat. Mysig ö, men väldigt liten. Intressant ställe.”
Overall opinion 4 of 5
Services 5 of 5
Hostelcondition 4 of 5
Facilities (shower, wc etc) 3 of 5
Cleaning 4 of 5
Value for money 3 of 5

Vi bokade bastu och den fungerade väldig...

Recommended by Anonymous , Sweden (Sweden Mon 20 Aug 2018)
“Vi bokade bastu och den fungerade väldigt dåligt. För det första så rök det in och trotts att vi var där i 90 minuter så fick vi aldrig någon värmen ( inte över 40 grader i bastun ) Det var varmare och sitta utanför i solen. Så det var helt bortkastade pengar, tyvärr. Annars var det ett trevligt ställe, trevlig personal och god mat och frukost!”
Overall opinion 4 of 5
Services 4 of 5
Hostelcondition 4 of 5
Facilities (shower, wc etc) 4 of 5
Cleaning 5 of 5
Value for money 3 of 5

Underbart ställe som vi är så glada att ...

Recommended by Janina63, Sweden (Sweden Sat 18 Aug 2018)
“Underbart ställe som vi är så glada att vi har besökt. Kom bästa sommaren på 260 år. Badade i varmt hav. Njöt av utsikten, sov och åt gott. Bastun är ett äventyr som inte bör missas!”
Overall opinion 5 of 5
Services 5 of 5
Hostelcondition 5 of 5
Facilities (shower, wc etc) 3 of 5
Cleaning 4 of 5
Value for money 5 of 5

Fantastiskt ställe

Recommended by Blivande fru Moberg, Sweden (Sweden Thu 16 Aug 2018)
“Högbonden är fantastiskt! Oavsett om du åker över dan eller stannar över kan jag bara ge högsta betyg!”
Overall opinion 5 of 5
Services 5 of 5
Hostelcondition 5 of 5
Facilities (shower, wc etc) 4 of 5
Cleaning 4 of 5
Value for money 5 of 5

Rent och fräscht. God mat och nybakat fr...

Recommended by Vi 4, Sweden (Sweden Mon 13 Aug 2018)
“Rent och fräscht. God mat och nybakat frukostbröd. Stilla och rofyllt. Fin utsikt och promenadstigar. Lagom stort intressant museum. Lite slitet men ooh så charmigt!”
Overall opinion 5 of 5
Services 5 of 5
Hostelcondition 4 of 5
Facilities (shower, wc etc) 4 of 5
Cleaning 5 of 5
Value for money 4 of 5

Super mysigt ställe som jag kommer rekom...

Recommended by Lonses81, Sweden (Sweden Fri 10 Aug 2018)
“Super mysigt ställe som jag kommer rekommendera till alla jag känner.. Jätte god middag o jätte bra frukostbuffé. Fantastisk personal som gav ett jätte bra intryck..”
Overall opinion 5 of 5
Services 5 of 5
Hostelcondition 4 of 5
Facilities (shower, wc etc) 4 of 5
Cleaning 4 of 5
Value for money 5 of 5

En blinkning till en svunnen tid!

Recommended by Ulf Weitze, Sweden (Sweden Fri 10 Aug 2018)
“Högbonden som är Sveriges näst högsta fyr är väl värd ett besök där man efter en brant stig slutligen kommer upp till den gamla fyrvaktarbostaden med en hänförande utsikt över Bottenhavet! Övernatta gärna och njut av den goda middagen som värden Olle serverar under de skyddande lönnarna och den gamla oxeln. Efter middagen kan man med fördel gå ner och tända den vedeldade bastun och sedan svalka sig i havet! Hela vistelsen blir kontemplativ och är kort sagt en riktig "höjdare"! ”
Overall opinion 5 of 5
Services 5 of 5
Hostelcondition 4 of 5
Facilities (shower, wc etc) 3 of 5
Cleaning 3 of 5
Value for money 4 of 5

Fantastiska vyer

Recommended by Anonymous , Sweden (Sweden Wed 08 Aug 2018)
“Mysigt ställe med fantastiska vyer. En upplevelse utöver det vanliga. Enkelt boende men allt man behöver. Extra plus till den vedeldade bastun vid havet. Köket får mycket bra betyg.”
Overall opinion 5 of 5
Services 4 of 5
Hostelcondition 4 of 5
Facilities (shower, wc etc) 3 of 5
Cleaning 3 of 5
Value for money 4 of 5

Underbart ställe

Recommended by Anonymous , Sweden (Sweden Tue 07 Aug 2018)
“Hade två härliga dagar med övernattning på Högbonden. Allt var till belåtenhet”
Overall opinion 5 of 5
Services 5 of 5
Hostelcondition 4 of 5
Facilities (shower, wc etc) 4 of 5
Cleaning 5 of 5
Value for money 5 of 5

Nearby

Train station
  • Kramfors station
Ferry
  • Ullånger
  • Mjällomslandet
  • Docksta
City
  • Kramfors
Attraction
  • Skuleskogen entrance north
  • Naturum Höga Kusten
  • Mannaminne
  • Hornöberget/ Höga Kusten Bridge
Airport
  • Höga Kusten Airport
*Distance on map is a straight line

Höga Kusten Turism AB


Book with us

  • • The official visitors guide for Höga Kusten
  • • No booking fees
  • • Local knowledge
  • • Travel guarantee with packages
  • • Secure payment online

Höga Kusten Turism AB

Book with us

  • • The official visitors guide for Höga Kusten
  • • No booking fees
  • • Local knowledge
  • • Travel guarantee with packages
  • • Secure payment online
Build: 01/01/2000 00:00:00, Host: online3core17, DB: o3.cbguide-6225.cbischannel-426.v1 online3data04.db.citybreak.com:8080, Controller: Accommodation, Action: showreviews

Hi! Need some help?

Visitor service

Hi, do you have any questions? We're here to help you!

Opening hours

Monday - Friday

10:00-16:00