Högbonden Lighthouse & Hostel

Address: Högbonden, 870 30 Nordingrå
Location: Coastal & Archipelago
Show map
Guest score: 99% 683 of 692 recommend (243 reviews)

Guest score: 99%

(683 of 692recommend)
Overall opinion 4.7 of 5
Services 4.8 of 5
Hostelcondition 4.2 of 5
Facilities (shower, wc etc) 3.8 of 5
Cleaning 4.3 of 5
Value for money 4.1 of 5
About our guest reviews: The guest reviews are submitted by our guests after their stay. They are opinions of guests that reflect their experiences when staying at this property. Scores are based on a 1 (poor) to 5 (excellent) rating system.

Individual reviews by our guests (showing 81-90 of 243)

Bra ställe att ladda batterierna på

Recommended by Pauline, Sweden (Sweden Tue 07 Aug 2018)
“Vi fick en hotellvistelse i present och åkte i augusti. Hotellrummen var enkla och helt okej. Däremot var det inga lås på dörren, endast en hasp från insidan. Mulltoan var riktigt äcklig, flugor överallt och luktade fruktansvärt och hade nog inte blivit tömd på hela sommarn. Pga vattenbrist så var duscharna avstängda, så det var tur att det inte var supervarmt. Dammsugaren var trasig och sög inte upp nåt (eftersom det var självhushåll kunde man ju kanske investera i en ordentlig dammsugare). Det som lyfter betyget var den trevliga personalen och frukosten på morgonen. Det är ett fantastiskt resmål för den som behöver lite avkoppling från vardagen och gillar att vandra mellan klippor och skog. Så tummen upp för resmålet, men boendet kunde bli mycket bättre. ”
Overall opinion 4 of 5
Services 5 of 5
Hostelcondition 4 of 5
Facilities (shower, wc etc) 1 of 5
Cleaning 3 of 5
Value for money 2 of 5

Vandrarhem med vy

Recommended by Anders, Sweden (Sweden Mon 06 Aug 2018)
“Fantastisk vandrarhem, med otrolig utsikt. Trevlig bastu där man kan bada i havet. Trevlig frukost i trädgården. Dock gick det ej att duscha men det gick bra i alla fall. En upplevelse för livet. ”
Overall opinion 5 of 5
Services 5 of 5
Hostelcondition 3 of 5
Facilities (shower, wc etc) 2 of 5
Cleaning 3 of 5
Value for money 3 of 5

Högbonden!

Recommended by Lotta, Sweden (Sweden Sun 05 Aug 2018)
“Vackert! Brant uppför men värt det! Dock viss reservation för mulltoaletter. Lukt finnes...”
Overall opinion 4 of 5
Services 5 of 5
Hostelcondition 5 of 5
Facilities (shower, wc etc) 3 of 5
Cleaning 4 of 5
Value for money 4 of 5

Fantastiskt besök

Recommended by Margaretha, Sweden (Sweden Mon 30 Jul 2018)
“Att besöka Högbonden var en underbar upplevelse - utsikten över havet, solen, det stora och fina rummet mot havet, glad och positiv personal och god mat. Ett perfekt ställe att fira vår 25-åriga bröllopsdag! ”
Overall opinion 5 of 5
Services 5 of 5
Hostelcondition 4 of 5
Facilities (shower, wc etc) 3 of 5
Cleaning 4 of 5
Value for money 5 of 5

Mulltoa med utsikt

Recommended by Rosaline, Sweden (Sweden Mon 30 Jul 2018)
“Mulltoa med utsikt! Jag är imponerad över systemet mulltoa på denna ö, fräscht o miljövänligt. Hela anläggningen med vandrarhem o trädgårdscafe är källsortering, kompostering o miljövänligt tänk. På ön finns det fina miljöer o platser att koppla av på o att se den fina utsikten över havet. Allt vi har ätit här har varit mycket gott. Vi har haft ett rofyllt dygn på Högbondens fyr.”
Overall opinion 5 of 5
Services 5 of 5
Hostelcondition 4 of 5
Facilities (shower, wc etc) 4 of 5
Cleaning 3 of 5
Value for money 5 of 5

Fantastisk naturupplevelse

Recommended by Tomas, Sweden (Sweden Sun 29 Jul 2018)
“Underbar naturupplevelse på denna unika fyr-ö. En bastu i kvällssolen och ett dopp i en grop i klippan var grädden på moset. Historiskt intressant byggnad och berättelse om dom människor som levt där.”
Overall opinion 5 of 5
Services 4 of 5
Hostelcondition 4 of 5
Facilities (shower, wc etc) 4 of 5
Cleaning 4 of 5
Value for money 4 of 5

Stinkande mulltoa annars fantastiskt!

Recommended by Tom, Sweden (Sweden Fri 27 Jul 2018)
“Vistelsen var underbar med undantag för toaletterna. Stanken var outhärdlig. Jag skulle ändå varmt rekommendera alla att åka dit och uppleva ön. Härlig miljö och spännande klättring på klipporna längs vattnet. Intressant historia. God mat! ”
Overall opinion 5 of 5
Services 5 of 5
Hostelcondition 5 of 5
Facilities (shower, wc etc) 1 of 5
Cleaning 4 of 5
Value for money 4 of 5

Was a nice stay with our grandchildren a...

Recommended by Arrianne, Netherlands (Netherlands Sat 21 Jul 2018)
“Was a nice stay with our grandchildren and there parents. Not everything was clear when we arrived. Where to go and where to check in. We didn’t bring our sleepingbags because there was no information that it was neccesary when I booked this trip.Now we had to pay for eight people for sheets. 😩 ”
Overall opinion 4 of 5
Services 4 of 5
Hostelcondition 4 of 5
Facilities (shower, wc etc) 2 of 5
Cleaning 3 of 5
Value for money 3 of 5

Mer än nöjd

Recommended by Havsfrun, Sweden (Sweden Fri 20 Jul 2018)
“Jag och min väninna är mer än nöjda med vår vistelse. Mycket trevlig personal, vi kände oss välkomna på en gång.Det var enkelt men smakfullt möblerat och rummet var bra städat. Bidragande orsak var nog ordning och reda i städrummet,med bra grejer. Mulltoan var ren och fräsch, fint inredd och luktade ingenting. (Dock viss lukt i ett stråk utanför). Vattenbrist gjorde att vi inte provade duschen, men vi hade ju havet att bada i. Maten var jättegod, bästa restaurangstandard och att sitta ute i den ”gulliga’ trädgårdscafeet var så mysigt. Det varma vädret, med möjlighet till havsbad från klippor, bidrog naturligtvis till vår totalupplevelse. Men vi har redan bestämt att komma tillbaka och gå naturstigar nästa gång, för det orkade vi inte nu.”
Overall opinion 5 of 5
Services 5 of 5
Hostelcondition 5 of 5
Facilities (shower, wc etc) 5 of 5
Cleaning 5 of 5
Value for money 5 of 5

A Rom with a view

Recommended by Anonymous , Sweden (Sweden Thu 19 Jul 2018)
“Helt fantastiskt att få bo med sån utsikt! Som i en annan värld. Trevligt bemötande och god hemlagad mat. En totalupplevelse som man kan leva på länge!! ”
Overall opinion 5 of 5
Services 5 of 5
Hostelcondition 5 of 5
Facilities (shower, wc etc) 2 of 5
Cleaning 5 of 5
Value for money 5 of 5

Nearby

Train station
  • Kramfors station
Ferry
  • Ullånger
  • Mjällomslandet
  • Docksta
City
  • Kramfors
Attraction
  • Skuleskogen entrance north
  • Naturum Höga Kusten
  • Mannaminne
  • Hornöberget/ Höga Kusten Bridge
Airport
  • Höga Kusten Airport
*Distance on map is a straight line

Höga Kusten Turism AB


Book with us

  • • The official visitors guide for Höga Kusten
  • • No booking fees
  • • Local knowledge
  • • Travel guarantee with packages
  • • Secure payment online

Höga Kusten Turism AB

Book with us

  • • The official visitors guide for Höga Kusten
  • • No booking fees
  • • Local knowledge
  • • Travel guarantee with packages
  • • Secure payment online
Build: 01/01/2000 00:00:00, Host: online3core17, DB: o3.cbguide-6225.cbischannel-426.v1 online3data04.db.citybreak.com:8080, Controller: Accommodation, Action: showreviews

Hi! Need some help?

Visitor service

Hi, do you have any questions? We're here to help you!

Opening hours

Monday - Friday

10:00-16:00